• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2010. gada 9. septembra likums "Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 09.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā

Izdarīt Tiesnešu izdienas pensiju likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2006, 15.nr.; 2007, 24.nr.; 2008, 5.nr.; 2009, 10., 14., 22.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2010, 82.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.pantu ar piekto daļu šādā redakcijā:

“(5) Tiesnesim, kuram vienlaikus ir tiesības uz vairākām izdienas pensijām, piešķir tikai vienu pensiju pēc viņa izvēles.”

2. Aizstāt 4.panta piektajā daļā vārdus “Tiesu administrācijai” ar vārdiem “Labklājības ministrijai”.

3. Izteikt 7.panta tekstu šādā redakcijā:

“(1) Izdienas pensijas apmērs pārskatāms reizi gadā 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu. Ja indekss ir mazāks par skaitli “1”, izdienas pensija netiek pārskatīta.

(2) Izdienas pensijas apmēru pārskata kārtībā, kāda noteikta saskaņā ar likumu “Par valsts pensijām” piešķirto valsts pensiju pārskatīšanai.”

4. 8.pantā:

izteikt pirmo, otro un trešo daļu šādā redakcijā:

“(1) Izdienas pensijas pieprasījumu un tās piešķiršanai nepieciešamos dokumentus pensijas pieprasītājs iesniedz vienai no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļām.

(2) Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļas amatpersona izskata izdienas pensijas pieprasījumu un tās piešķiršanai nepieciešamos dokumentus un pieņem lēmumu par izdienas pensijas piešķiršanu vai atteikumu piešķirt izdienas pensiju.

(3) Tiesu administrācija pēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pieprasījuma sniedz informāciju par rajona (pilsētas) tiesas, apgabaltiesas vai zemesgrāmatu nodaļas tiesneša izdienas stāžu un darba samaksu, no kuras aprēķina izdienas pensiju.”;

izslēgt piektās daļas otro teikumu;

izteikt sesto daļu šādā redakcijā:

“(6) Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras amatpersonu izdotos administratīvos aktus vai faktisko rīcību persona var apstrīdēt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras direktoram. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras direktora lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.”

5. Izteikt 9.panta otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Izdienas pensijas saņēmēja pienākums ir 10 dienu laikā paziņot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai par šā panta pirmās daļas 1. un 2.punktā minēto apstākļu iestāšanos.”

6. Izteikt 11.panta pirmās daļas 2.punktu šādā redakcijā:

“2) pamatojoties uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļas amatpersonas lēmumu, lai piedzītu pārmaksātās pensijas summas, kas izdienas pensijas saņēmējam pārmaksātas viņa vainas dēļ. Šādā gadījumā ik mēnesi ieturami 10 procenti no izmaksājamās izdienas pensijas līdz brīdim, kad pārmaksātās summas ir dzēstas.”

7. 12.pantā:

papildināt pirmo daļu ar vārdiem “bet citai personai — uz mantojuma apliecības vai tiesas nolēmuma pamata”;

papildināt otro daļu ar tekstu šādā redakcijā:

“Apbedīšanas pabalsta saņemšanai tā pieprasītājs vai viņa pilnvarota persona 12 mēnešu laikā no izdienas pensijas saņēmēja nāves dienas iesniedz rakstveida iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļai un uzrāda personu apliecinošu dokumentu.”

8. Izteikt 13.panta tekstu šādā redakcijā:

“Personām, kuras izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, piešķirto izdienas pensiju izmaksā kārtībā, kāda saskaņā ar likumu “Par valsts pensijām” noteikta valsts pensiju izmaksai.”

Likums stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Likums Saeimā pieņemts 2010.gada 9.septembrī.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Rīgā 2010.gada 28.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!