• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privāto investoru iesaisti sociālajos pakalpojumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Everitas Ancānes apstiprināšanu par Rīgas rajona zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privāto investoru iesaisti sociālajos pakalpojumos

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 21.septembrī, iepazīstoties ar sociālās aprūpes sistēmu Francijā, atzinīgi novērtēja iespējas Latvijā pārņemt šīs valsts pieredzi veco laužu aprūpē.

Francija jau vairāku gadu desmitu garumā ar privāto uzņēmēju starpniecību nodrošina veco ļaužu aprūpi, un Francijas uzņēmums “Senior Group” plāno arī Latvijā īstenot projektu, klientiem piedāvājot dzīvesvietu un sociālā un medicīniskā personāla aprūpi, 21.septembra sēdē noskaidroja komisija.

Līdzīgi kā daudzviet pasaulē, arī Latvijā strauji pieaug veco cilvēku skaits, un mums jāmācās no citu valstu prakses, sociālo pakalpojumu nodrošināšanā iesaistot privātos uzņēmējus, atzina deputāti. Piedāvājot aprūpi vecāka gadagājuma cilvēkiem, pakalpojumam jābūt par saprātīgu cenu un tam jāatbilst specifiskām klientu vajadzībām, norādīja komisija.

“Senior Group” prezidents Nikolajs Kobliakovs deputātiem pauda viedokli, ka sociālās aprūpes tirgū pieprasījums nav pilnībā apmierināts, un viņš saredz iespēju Latvijā piedāvāt Eiropas līmeņa pakalpojumus.

Uzņēmums iecerējis Rīgā izveidot senioru māju, kurā varētu dzīvot vairāk nekā trīssimts cilvēku. Šo pakalpojumu plānots piedāvāt arī ārzemniekiem. Savukārt stacionārās aprūpes jomā uzņēmums plāno veidot jaunas iestādes un jau esošajiem aprūpes centriem piedāvāt modernas tehnoloģijas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!