• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Mores kaujām un latviešu karavīru varonību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Baltijas valstu un ASV sadarbību

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Mores kaujām un latviešu karavīru varonību

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis Mores kauju 66.gadadienā nosūtījis vēstuli Latviešu virsnieku apvienības un Latvijas Nacionālo karavīru biedrības dalībniekiem. Savā vēstulē I.Lieģis norāda, ka pirms 66 gadiem notikušajās Mores kaujās latviešu karavīri vēlreiz apliecināja, ka kaujas iznākumu ne vienmēr nosaka skaitliskais pārākums, bet gan gudra taktika, drosme un motivācija.

“Mores kauju vieta ir svēta mūsu vēstures liecība un mums atgādina, cik daudzi latviešu karavīri savu dzīvību ir atdevuši par sapni redzēt Latviju brīvu. Tāpēc esmu gandarīts, ka 1944.gada septembrī Mores pagastā notikušās smagās kaujas, kurās latviešu karavīri varonīgi cīnījās ar skaitliski lielāko padomju armijas karaspēku, tiek turētas patiesā godā un par tām atgādina gan Mores kauju piemiņas parks, gan Mores muzejs. Pieminot Mores kaujas un tās dalībniekus, mēs pieminam visus Latvijas karavīrus, kuri cīnījušies par mūsu valsts brīvību un neatkarību,” teikts vēstulē.

Aizsardzības ministrs vēstulē pateicas Rolandam Kovtuņenko par nozīmīgo darbu, kas ieguldīts grāmatas “Mores kauja” sagatavošanā – spilgtā un precīzā to dienu notikumu dokumentālā aprakstā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!