• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Čīles ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot Viestura ordeni Deividam Holahanam

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Čīles ārlietu ministru

23.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas Ņujorkā laikā ārlietu ministrs Aivis Ronis tikās ar Čīles ārlietu ministru Alfredo Moreno-Čarmi. Tikšanās laikā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Čīles Republikas valdības līgums par diplomātisko, speciālo un dienesta pasu turētāju atbrīvojumu no vīzas prasības.

Latvijas un Čīles ārlietu ministri atzīmēja, ka šā līguma parakstīšana ir viens no soļiem starpvalstu attiecību veicināšanas un politiskā dialoga paplašināšanas virzienā. Ministri atzinīgi novērtēja Čīles goda konsula Latvijā Oļega Kuzņecova darbību, kā arī Latvijas goda konsules Čīlē Ilzes Kuzjukēvičas ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību padziļināšanā. A.Ronis un A.Moreno-Čarme bija vienisprātis par Latvijas un Čīles veiksmīgo sadarbību ANO ietvaros, veicot savstarpēju balsu apmaiņu par abu valstu kandidatūru atbalstu ANO Cilvēktiesību padomē.

Ārlietu ministrs A.Ronis norādīja uz Čīles lomu Latīņamerikas reģiona ekonomiskās un politiskās stabilitātes veicināšanā, atzīmējot, ka Čīle ir pirmā no Dienvidamerikas valstīm, kas kļuvusi par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalsti. A.Ronis uzsvēra Latvijas ieinteresētību Eiropas Savienības un Čīles attiecību tālākā stiprināšanā, balstoties uz ES–Čīles samitā 2010.gada 17.maijā Madridē panākto vienošanos, kas izvirzīja enerģētikas un tirdzniecības jomas kā ES un Čīles prioritāros sadarbības virzienus.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī kaln-raču glābšanas operācija Čīles zelta un vara raktuvēs.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!