• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Baltijas valstu un ASV sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties ar zemessargu apmācību procesu

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Baltijas valstu un ASV sadarbību

23.septembrī Ņujorkā norisinājās Baltijas valstu ārlietu ministru un ASV valsts sekretāres vietnieka Džeimsa Steinberga kopīga tikšanās, kuras laikā ministri oficiāli paziņoja par Baltijas–Amerikas Brīvības fonda darbības uzsākšanu. Sarunas laikā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri ar ASV pusi pārrunāja savstarpējo Baltijas valstu un ASV sadarbību, tostarp NATO ietvaros un starptautiskajā operācijā Afganistānā, kā arī demokrātijas vērtību un likuma varas tālāku izplešanos ārpus NATO un Eiropas Savienības robežām.

Ārlietu ministrs Aivis Ronis norādīja, ka Baltijas–Amerikas Brīvības fonda iniciatīva ir lielisks četrpusējās Baltijas valstu un ASV sadarbības piemērs un tālejoša iespēja gan akadēmiskās, gan profesionālās izglītības jomā Baltijas valstu studentiem iegūt izglītību un pieredzi ASV un pēc tam atgriezties ar iegūtajām zināšanām Latvijā. Latvijas ārlietu ministrs arī norādīja, ka Baltijas–Amerikas Brīvības fonds apstiprina ASV konsekventu interesi un iesaisti reģionā.

Sarunas laikā ar ASV pusi par demokrātijas vērtību tālāku nodošanu valstīm ārpus NATO un Eiropas Savienības robežām ārlietu ministrs A.Ronis atzīmēja NATO atvērto durvju politikas nozīmi. Runājot par konkrētiem projektiem, ko Baltijas valstis var īstenot kopīgi ar ASV attīstības sadarbības jomā, A.Ronis kā veiksmīgu šādas partnerības piemēru uzsvēra 23.septembrī Rīgā parakstīto Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību līgumu par sadarbību maģistrantūras līmeņa vadības speciālistu sagatavošanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!