• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par sadarbību ar Igauniju neatliekamajā palīdzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2010., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.09.2010., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par sadarbību ar Igauniju neatliekamajā palīdzībā

“Cilvēka dzīvības un veselības glābšana kritiskās situācijās ir prioritāra, un šeit nav vietas administratīvo teritoriju dalījumam. Skaidrs apliecinājums tam ir ieguvumi no vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveides Latvijā – pie pacienta brauc tuvākā brigāde un nepieciešamā palīdzība tiek nodrošināta iespējami ātrākā laikā un visaugstākajā kvalitātē. Līguma noslēgšana un sadarbība ar Igaunijas dienestiem neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā ir līdzšinējās prakses turpinājums un patiess ieguvums – medicīniskās aprūpes pietuvināšana pierobežas joslas iedzīvotājiem paredz ātrāku medicīnisko palīdzību veselības vai dzīvības apdraudējuma gadījumā,” uzsver veselības ministrs Didzis Gavars pēc sadarbības līguma parakstīšanas ar Igaunijas Republikas sociālo lietu ministru Hanno Pevkuru un Igaunijas Republikas iekšlietu ministru Marko Pomerantu par Latvijas un Igaunijas savstarpējo palīdzību neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanā pierobežas teritorijā.

Vienošanās nosaka, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukuma gadījumā vienas valsts dispečerdienests varēs lūgt kaimiņvalsts dienestu nosūtīt tās brigādi uz izsaukumu, ja tā galamērķi spēs sasniegt ātrāk. Paredzams, ka valstu atbildīgo dienestu sadarbības rezultātā pierobežas iedzīvotāji saņems ātrāku un efektīvāku neatliekamo medicīnisko palīdzību ārkārtas situācijās.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!