• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Sarunā ar EK Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2010., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrs: Par jauniešu nodarbinātības pasākumiem

Vēl šajā numurā

29.09.2010., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Sarunā ar EK Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītāju

27.septembrī ekonomikas ministrs Artis Kampars un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce tikās ar Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītāju Deividu O’Salivanu. Ministrs sarunā ar augsto Eiropas Komisijas amatpersonu uzsvēra, ka nepieciešams pēc iespējas ātrāk panākt vienošanos ar Krieviju par tās koksnes eksporta nodevu pazemināšanu.

“Atbilstoši aktuālākajiem statistikas datiem koka un koka izstrādājumu eksports veido lauvas tiesu kopējā eksporta kāpumā. Lai kokrūpniecības nozare varētu sekmīgi attīstīties ilgtermiņā, tai jānodrošina resursu pieejamība. Krievijas koksnes eksporta nodevu pazemināšana ir būtiska Latvijas ekonomisko interešu ievērošanā, tādēļ aicināju Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītāju Eiropas Savienības un Krievijas sarunās pievērst šim jautājumam īpašu uzmanību,” atzina A.Kampars.

Sarunu laikā tika skarti jautājumi par tirdzniecības attiecību stiprināšanu ar treša­jām valstīm. Sarunās zīmīga loma tika pievērsta tādām valstīm kā Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna, jo īpaši ņemot vērā to kopīgi īstenoto muitas ūnijas projektu un tā ietekmi uz Latvijas eksportētājiem, kā arī šo valstu integrāciju globālajā tirdzniecības sistēmā un nepieciešamību padziļināt divpusējās ekonomiskās attiecības ar Eiropas Savienību.

Tāpat sarunās uzmanība tika veltīta arī ES divpusējās tirdzniecības sarunām ar Ukrainu, Japānu, Indiju un gaidāmo ES–Korejas Brīvās tirdzniecības līguma parakstīšanu un stāšanos spēkā.

27. un 28.septembrī darba vizītē Rīgā atradās EK Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītājs D.O’Salivans, lai klātienē tiktos ar Latvijas nozaru pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijai aktuālus ārējās tirdzniecības politikas jautājumus Eiropas Savienības nākotnes tirdzniecības politikas ietvaros. 28.septembrī Rīgas Tehniskajā universitātē D.O’Salivans uzstājās ar lekciju.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!