• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par sociālās stabilitātes nodrošināšanu valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2010., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par grozījumiem Krimināllikumā

Vēl šajā numurā

29.09.2010., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par sociālās stabilitātes nodrošināšanu valstī

Labklājības ministrs Uldis Augulis vēlas vērst uzmanību uz faktiem, kas ir klajā pretrunā ar publiskajā telpā pausto informāciju par Labklājības ministrijas (LM) un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajiem pasākumiem.

“Atbalsts bezdarbniekiem ir nodrošinājis sociālo stabilitāti valstī. Tik lielas ekonomiskās krīzes apstākļos, kādu piedzīvoja Latvija, arī “100latnieku” programma ir bijusi un vēl šobrīd ir tikpat būtiska tautsaimniecības attīstībai un investoru piesaistei kā konkurētspējas veicināšanas pasākumi uzņēmējiem. Apstiprinājumu tam Labklājības ministrija guvusi daudzās sarunās ar starptautiskajiem ekspertiem, reitingu aģentūrām, kā arī ar potenciālo investoru valstu vēstniecībām,” norāda ministrs.

Vienlaikus U.Augulis uzskata, ka “Labklājības ministrija kopīgi ar padotības iestādēm, pašvaldībām, kā arī ar nevalstiskā sektora atbalstu ir nodrošinājusi sociālo stabilitāti, kam sākotnēji neviens no starptautiskajiem ekspertiem īsti negribēja ticēt. Viņi bija gaidījuši dramatiskas sociālas sekas, jo ekonomikas kritums pārsniedza daudzus pagājušā gadsimta pasaules rekordus”.

“Atzinības vārdus ir pelnījuši tie bezdarbnieki, kuri darbojas, paaugstina zināšanas NVA apmācību kursos un cenšas pēc iespējas ātri atkal iekļauties darba tirgū,” atzīmē U.Augulis.

Vienlaikus labklājības ministrs uzsver, ka jau ir saņemta daudzu institūciju un valstu atzinība par īstenoto atbalsta mehānismu bezdarbniekiem šajos ekonomiskajos apstākļos. “Mūsu pieredze ir aktuāla un noderīga arī citām ES dalībvalstīm, kas saskaras ar līdzīgām ekonomiskajām grūtībām.”

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!