• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - telefonsarunā ar Uzbekistānas prezidentu - gatavojoties vizītei Grieķijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1999., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21874

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

18.02.1999., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— telefonsarunā ar Uzbekistānas prezidentu

Vakar, 17.februārī, notika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova telefonsaruna.

Valsts prezidents izteica līdzjūtību I.Karimovam un Uzbekistānas tautai sakarā ar Taškentā notikušajiem sprādzieniem, kuros gāja bojā un tika ievainoti mierīgie iedzīvotāji.

Uzbekistānas prezidents sarunā sīkāk informēja G.Ulmani par traģēdiju.

Valsts prezidents pauda cerību, ka notikušais neietekmēs Uzbekistānas valsts un sabiedrības attīstības gaitu.

I.Karimovs pateicās G.Ulmanim par apliecināto atbalstu un izteikto līdzjūtību.

— gatavojoties vizītei Grieķijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze no 17. līdz 20.martam dosies vizītē uz Grieķiju. Šī būs pirmā valsts vizīte Grieķijā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas un pirmā augstākā līmeņa starppvalstu vizīte. Tās ietvaros paredzēta Valsts prezidenta tikšanās ar Grieķijas prezidentu K.Stefanopulu, premjerministru K.Simiti, parlamenta spīkeru un visu parlamentā pārstāvēto partiju līderiem.

Grieķija ir viena no politiski un ekonomiski visietekmīgākajām Vidusjūras baseina valstīm, kas, būdama nozīmīgāko pasaules un reģionālo politisko, ekonomisko un drošības organizāciju dalībvalsts, aktīvi piedalās starptautisko procesu norisē. Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības ir labas, un kopš Latvijas vēstniecības darbības uzsākšanas Atēnās 1998.gadā sadarbība intensificējas.

Vizīte būs ieguldījums Latvijas un Grieķijas politiskā dialoga padziļināšanā un ekonomiskās, kultūras un izglītības sadarbības veicināšanā. Vizīte ir būtisks Baltijas valstu un Dienvideiropas valstu ciešākas sadarbības apliecinājums. Grieķija vienmēr ir paudusi atbalstu Baltijas valstīm neatkarības atgūšanā un integrācijā Eiropas un transatlantiskajās politiskajās, ekonomiskajās un drošības organizācijās. Vizītes mērķis ir nodrošināt turpmāku Grieķijas atbalstu un pozitīvu attieksmi Latvijas ārpolitisko mērķu īstenošanā.

Svarīga vizītes sastāvdaļa būs vairāku nozīmīgu divpusējo līgumu parakstīšana, pilnveidojot starpvalstu līgumtiesisko bāzi. Parakstot līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ir ieceļojušas nelegāli, un līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām, tiek turpināta bezvīzu režīma ieviešana ar Šengenas līguma valstīm. Divpusējo sadarbību veicinās līguma par sadarbību kultūras un izglītības jomā, līguma par sadarbību aizsardzības jomā un ekonomiskās, zinātnes un tehnoloģiskās sadarbības līguma parakstīšana.

Valsts prezidentu vizītē pavadīs Latvijas uzņēmēju delegācija. Paredzēts, ka tās sastāvā būs Kokmateriālu eksportētāju asociācijas, pārtikas ražotāju un tirdzniecības, ķīmiskās, farmaceitiskās, celtniecības materiālu un tekstila rūpniecības, kā arī datorprogrammu nodrošinājuma un tūrisma firmu pārstāvji, kas, meklējot jaunas sadarbības iespējas, dos ieguldījumu Latvijas eksporta veicināšanā un Grieķijas tiešo investīciju piesaistē.

Iespējams, ka vizītes ietvaros notiks Latvijas tekstilmākslinieku darbu izstādes atklāšana ar kultūras ministres K.Pētersones piedalīšanos, ja izstādes rīkošanai tiks atrasti līdzekļi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!