• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par atzinību Ūzedomas mūzikas festivāla rīkotājam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2010., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Sarunā ar EK Tirdzniecības ģenerāldirektorāta vadītāju

Vēl šajā numurā

29.09.2010., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par atzinību Ūzedomas mūzikas festivāla rīkotājam

Pēc Kultūras ministrijas ierosinājuma Ūzedomas mūzikas festivāla mākslinieciskajam direktoram Tomasam Hummelam 27.septembrī piešķirts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu starpvalstu kultūras sakaru veicināšanā un Latvijas mūzikas kultūras popularizēšanā ārvalstīs.

“Festivālam ir ļoti augsts mākslinieciskais līmenis, to apmeklē tūkstošiem cilvēku kā no Vācijas, tā citām Eiropas valstīm, un šī ir lieliska iespēja Latvijas māksliniekiem vēlreiz apliecināt savu konkurētspēju pasaules mērogā. Tik vērienīga Latvijas mūzikas – ne vien izpildītājmākslinieku, bet arī Latvijas komponistu skaņdarbu – reprezentācija notiek, lielā mērā pateicoties festivāla intendanta Tomasa Hummela personīgajai ieinteresētībai un iniciatīvai,” norāda kultūras ministrs Ints Dālderis.

Ūzedomas mūzikas festivāls tika atklāts pagājušās nedēļas nogalē, klātesot Latvijas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un kultūras ministram Intam Dālderim. Festivāla moto šogad ir “Latvija – dzimusi mūzikā”, un tā patroni ir Latvijas Ministru prezidents un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Par augstu publikas novērtējumu liecināja festivāla atklāšanas koncerts, kas sestdienas vakarā 1200 skatītāju klātbūtnē notika Ūzedomas galvenajā koncertvietā Pēnemindē, kas no Otrā pasaules kara laika raķešu rūpnīcas pārveidota par muzeju. Koncertā tika atskaņots Pētera Vaska skaņdarbs “Līdzenuma ainavas”, Sergeja Taņejeva 4.simfonija un Žana Sibeliusa vijoļkoncerts ar Baibas Skrides solo.

Festivāls turpināsies līdz 16.oktobrim, un programmā izcelts Latvijas mākslinieku un komponistu pienesums pasaules mūzikas procesos. Latvija festivālā demonstrēs izcilākos talantus – uzstāsies vijolnieks Gidons Krēmers ar “Kremerata Baltica”, vijolniece Baiba Skride, pianists Vestards Šimkus, ērģelniece Iveta Apkalna, operdziedātājs Egils Siliņš, Latvijas Radio koris, Kuldīgas koris “Cantus” un citi. Festivāla programmā iekļauti komponistu Pētera Vaska, Santas Ratnieces un Georga Pelēča skaņdarbi.

Festivāla programmas aprakstā pasākuma rīkotāji norāda uz senajām un izcilajām mūzikas tradīcijām Latvijā, minot gan Dziesmu svētkus kā UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sastāvdaļu, gan bagātīgo latviešu tautas dziesmu krājumu.

Elīna Bīviņa, kultūras ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!