• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma samazināšanu iekšlietu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2010., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikgadēju ārpolitikas debašu rīkošanu Saeimā

Vēl šajā numurā

30.09.2010., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma samazināšanu iekšlietu sistēmā

Policijai, ugunsdzēsējiem un robežsargiem paredzētā finansējuma samazināšana var ļoti negatīvi ietekmēt sabiedrisko drošību valstī, tādēļ tālāks finansējuma samazinājums nav pieļaujams – 22.septembrī, tiekoties ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem, uzsvēra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

“Iekšlietu sistēmai nākamgad nepieciešami 159,5 miljoni latu, un tā ir galējā robeža, kuru nedrīkst pārkāpt. Ja finansējums tiks samazināts vēl vairāk, policija un ugunsdzēsēji būs spiesti atteikties no kādu savu funkciju pildīšanas,” sacīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Viņš kā galēji nepieņemamu raksturoja situāciju, kad līdzekļu trūkuma dēļ tiktu slēgti ugunsdzēsēju depo vai policisti mazāk smagus noziegumus vispār neizmeklētu.

Komisijas deputāti bija vienisprātis, ka sabiedriskās kārtības nodrošināšanai jābūt vienai no būtiskākajām valsts prioritātēm un tādēļ tai kategoriski nav pieļaujams līdzekļu samazinājums. Komisija vienojās savu viedokli šajā jautājumā oficiālā vēstulē paust Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Kā sēdē uzsvēra Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, iekšlietu sistēmā jau iepriekš veikts būtisks finansējuma samazinājums. “Tagad mums pat īsti nav funkcijas, no kurām finansējuma samazinājuma ietvaros varētu atteikties. Nevaram taču pārtraukt veikt glābšanas darbus vai braukt dzēst ugunsgrēkus, jo tas apdraudētu cilvēku dzīvību un drošību,” teica I.Pētersone.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!