• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām ES struktūrfondu darbības programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2010., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

30.09.2010., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām ES struktūrfondu darbības programmā

Eiropas Komisija (EK) 23.septembrī ir pieņēmusi lēmumu atbalstīt Latvijas ierosinātos grozījumus Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu darbības programmā “Infrastruktūra un pakalpojumi”, palielinot ES finansējuma īpatsvaru un samazinot Latvijas budžeta līdzfinansējuma īpatsvaru šīs programmas projektiem. Tādējādi kopējais slogs uz valsts budžetu tiks samazināts par 64,6 miljoniem latu, kā arī projektu īstenotājiem tiks atvieglota finansējuma nodrošināšana.

Aleksandrs Antonovs, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos, norāda: “Esam gandarīti, ka Eiropas Komisija ir atbalstījusi Latvijas priekšlikumus grozījumiem darbības programmā, kas vērsta uz infrastruktūras sakārtošanu un publisko pakalpojumu attīstību. Laikā, kad Latvijai ir ārkārtīgi būtiskas ES fondu investīcijas tautsaimniecībā, iespēja uz labākiem nosacījumiem finansēt projektus un palielināt finansējumu augstas pievienotās vērtības investīciju projektiem nozīmē ātrāku ekonomikas atveseļošanos.”

Grozījumi programmas finanšu plānā izstrādāti, ņemot vērā tirgus cenu deflāciju (tādējādi plānotos programmas mērķus sasniedzot ar mazāku kopējo finansējumu), kā arī ierobežotos valsts budžeta līdzekļus.

Līdz ar grozījumiem darbības programmā “Infrastruktūra un pakalpojumi” paredzēta arī iekšējā finansējuma pārdale starp aktivitātēm – novirzīt papildu finansējumu energoefektivitātes pasākumiem. Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem paredzēti papildu aptuveni 30 miljoni latu, savukārt atjaunojamo energoresursu izmantojošu koģenerācijas elektrostaciju attīstībai – papildu septiņi miljoni latu. Tāpat astoņi miljoni latu ES fondu finansējuma tiks novirzīts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai, izveidojot jaunu aktivitāti “Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai”. Aktivitātes ietvaros atbalstu plānots sniegt novadiem, radot uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgu vidi, nodrošinot darba vietu un pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību.

Grozījumi programmas finanšu plānā paredz arī finansējuma pārdali no darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” uz darbības programmu “Uzņēmējdarbība un inovācijas”, uzņēmējdarbības atbalstam novirzot papildu 22,8 miljonu latu finansējumu. Šie līdzekļi tiks izmantoti augstas pievienotās vērtības investīciju projektu īstenošanai, par kuriem konkursa ietvaros projektu iesniedzēji izrādījuši lielu interesi. Tādējādi tiks stimulēta uz zināšanām balstīto produktu un tehnoloģiju attīstība un atbalstīta produktu ar augstu pievienoto vērtību radīšana, kas Latvijai ļaus veiksmīgāk konkurēt starptautiskajos tirgos.

Latvijai 2007.–2013.gada periodā ir pieejami 4,53 miljardi eiro no ES fondiem (Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), Eiropas Sociālais fonds (ESF), Kohēzijas fonds (KF)). Galvenais valsts vidēja termiņa plānošanas dokuments 2007.–2013.gadam ir Valsts stratēģiskais ietvardokuments, kas nosaka kopējo ES fondu apguves stratēģiju, bet detalizētāk ES fondu investīcijas Latvijā tiek vadītas ar trīs darbības programmām: “Cilvēkresursi un nodarbinātība” (ESF), “Uzņēmējdarbība un inovācijas” (ERAF), “Infrastruktūra un pakalpojumi” (ERAF un KF).

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!