• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2010., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.09.2010., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Beidzoties Valsts prezidenta darba vizītei ASV, Valdis Zatlers un viņa dzīvesbiedre Lilita Zatlere 28.septembrī viesojās Bostonā, kur rīta pusē apmeklēja Masačūsetsas galvenās slimnīcas Sporta medicīnas klīniku. Vizītes laikā Valsts prezidents kā pirmais Latvijas artroskopijas speciālists sveica ārstu ortopēdu Ēriku Ozolu sakarā ar Zariņu stipendijas “Zatlera artroskopijas stipendija” saņemšanu. Tā ir pirmā reize, kad Latvijas ārsts saņem šo Valsts prezidenta vārdā nosaukto stipendiju.

Pēc tam Valsts prezidents devās uz Hārvarda universitāti. Pēc augstskolas apskates V.Zatlers starptautisko attiecību pasniedzējiem un studentiem nolasīja lekciju “Latvija un Eiropa pēc ekonomiskās krīzes”. Tās galvenais mērķis bija skaidrot, kā Latvija, būdama Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, izmanto abu organizāciju dotās iespējas un piedāvā savu pienesumu, lai ne tikai nodrošinātu drošību, stabilitāti un izaugsmi nacionālā līmenī, bet arī reģionālā un transatlantiskā mērogā.

Valsts prezidents atzīmēja, ka viņš tic, ka stipra Latvija stiprā Eiropā ir atkarīga no ciešas reģionālās sadarbības, īpaši transporta un enerģijas apgādes jomā. Viņš uzrunā norādīja, ka Latvija pilnībā varēs baudīt Eiropas Savienības dalībvalstij piedāvātās iespējas tikai tad, kad tā būs pilnībā praktiski integrēta reģionālajā blokā, proti, veicinot vienotu transporta un enerģijas apgādes sistēmu. V.Zatlers arī uzsvēra, ka ir jābūt nodrošinātam ceļu un dzelzceļu tīklam no Eiropas uz Baltijas valstīm un tālāk no Baltijas valstīm uz reģioniem austrumu virzienā.

Savā uzrunā Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvija un ASV šobrīd ir sasniegusi augstāko sadarbības līmeni, īpaši attiecībā uz drošības jomu. Viņš arī pauda savu redzējumu par vidēja termiņa mērķiem Latvijas un Krievijas attiecībās – politiskais dialogs un regulāri kontakti augstākajā līmenī, ekonomiskās sadarbības veicināšana, jutīgu vēstures jautājumu uzrunāšana, pragmatiska dialoga veidošana ES un NATO ietvaros.

Jautājumu un atbilžu sesijā Hārvarda universitātes studenti un pasniedzēji interesējās par Latvijas plāniem klimata kontroles jautājumos, enerģijas drošību, ekonomikas atveseļošanās rādītājiem, kā arī Latvijas dalību NATO operācijā Afganistānā.

Diskusiju vadīja Hārvarda universitātes profesors Niks Bērns, kas ir darbojies gan kā ASV vēstnieks NATO, gan arī ASV valsts sekretāra vietnieks.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!