• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vidzemes augstskolas dalību novada attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1999., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

18.02.1999., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vidzemes augstskolas dalību novada attīstībā

Aizvadītās nedēļas gaitā Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis un domes speciālisti tikās ar Vidzemes augstskolas mācību spēkiem, lai pārrunātu vecāko kursu studentu iespējas piedalīties pilsētas un rajona attīstības plāna izstrādāšanā. Vidzemes augstskolas rektors Jānis Ikstens pauda apņēmību, lai varētu realizēt šo ieceri. Jo pašreizējā situācija ir tāda, ka topošie speciālisti ne tikai apzinās savas iespējas, bet arī praktisko ievirzi, kas saistīta ar Vidzemes pašvaldību turpmāko attīstību.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis kārtējo reizi apliecināja, ka ne tikai valmierieši, bet arī apkārtējo rajonu vadības pārstāvji ir gatavi sniegt nepieciešamo informāciju un sagatavot problēmsituācijas aprakstus. Šajā procesā ir būtiska ne tikai Latvijas un Baltijas situācijas apzināšana, bet arī citu Eiropas valstu pieredzes izpēte, jo iekļaušanās Eiropas Savienības struktūrās nav tikai teorētiska, bet galvenokārt praktiska dažādu risinājumu īstenošana. Aizvadītajos gados daudzām pašvaldībām izveidojusies tieša un cieša saskare ar daudzu kaimiņvalstu partneriem, šī pieredze nav turama aiz septiņām atslēgām.

Būtiska saskarsme Valmieras pilsētas domei un Vidzemes augstskolas vadībai jau kļuvusi par ikdienišķu, jo augstskolas pastāvēšanas laikā valmierieši, kas veido aptuveni trešdaļu studentu, pauž aizvien lielāku vēlēšanos iesaistīt savu jauno paaudzi, kam vajadzīga augstākā izglītība, jau studiju laikā iekļaut praktisko problēmu risināšanā.

Tālab Valmieras pilsētas domes un Vidzemes augstskolas vadības tikšanās ir regulāras, un jau 25. februārī Vidzemes augstskolas pārstāvji cer tikties ar valmieriešiem, lai runātu par studentu vēlmi vēl plašāk iekļauties sava novada attīstības plāna izstrādē. Jau tagad ir daudz priekšlikumu, lai varētu stiprināt sadarbību starp domi un augstskolu.

Kā "LV" informē Valmieras pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laine Boldāne, pilsētas turpmākās attīstības plāna galvenais mērķis ir veidot tikai tai raksturīgu modeli dažādās nozarēs. Īpaša uzmanība tiks pievērsta teritoriālajai plānošanai, vides aizsardzībai un transportam, ražošanai un nodokļu politikai, tirdzniecībai, izglītībai, kultūrai, nevalstiskajām organizācijām, sociālajai aizsardzībai, drošībai, pašvaldību sadarbībai un to pārvaldes sistēmai, komunālajai saimniecībai, privatizācijai un nekustamiem īpašumiem.

Varētu cerēt, ka valmieriešu sadarbība ar sava novada augstskolu rosinās arī citu apvidu augstskolas. Tādu mums jau ir gana daudz. Rēzeknieši jau iejutušies savas universitātes klātienē, daugavpiliešiem ir gadiem krāta pieredze novada attīstības sekmēšanā, daudz izdarījuši jelgavnieki un liepājnieki. Savs ceļš ejams ventspilniekiem. Tā ir mūsu kopīgā bagātība, ko esam ne tikai apzinājušies. Praktiskajam risinājumam katrā vietā ir savas iespējas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!