• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Dānijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1999., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vidzemes augstskolas dalību novada attīstībā

Vēl šajā numurā

18.02.1999., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Dānijas sadarbību

Patlaban tikai dažās Latvijas pašvaldībās nav reālu kontaktu ar attiecīgajām sadraudzības pašvaldībām dažādās Baltijas valstu reģiona struktūrās. Tāda ir reālā saikne ar daudzām un dažādām mūsu saskarsmēm, ko nosaka ne tikai vēsturiski sakari, bet arī reālās iespējas.

Valmiera, būdama ģeogrāfiski un reģionāli Vidzemes centrā, līdz šim uzsvērusi un joprojām uzsver dažādas sadarbības iespējas.

Tālab saskaņā ar Valmieras pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciālistes Laines Boldānes pirmatnējo informāciju jau 8.februārī Ole K.Jensens, kas pārstāvēja Dānijas Vides aizsardzības aģentūras viedokli, runāja par problēmām, kuras attiecas uz reģionālās vietējo atkritumu izgāztuves un ūdensapgādes un kanalizācijas projektu attīstību.

Vietējo un starptautisko pašvaldību vadītāju speciālisti vienojās par to, ka kopīgo problēmu risinājumam ir ne mazums saskarīgu viedokļu, jo tiklab Baltijas valstīs, kā arī Skandināvijas zemēs ir ne tikai kopīga ģeogrāfiska saskarsme, bet arī iespējas reāli piekļūt dažādām problēmām.

Valmieras domes izpilddirektors Uģis Bērziņš un Ole K.Jensens vienojās par projektu risinājumu, kā arī apsolīja veicināt Dānijas speciālistu ātrāku ziņojuma izveidi par pašvaldību paveikto programmu īstenošanā. Latvijā šo projektu realizācijai tiek piešķirti 17 miljoni Dānijas kronu. Dānijas pārstāvis izrādīja interesi arī par plašas apkaimes slimnīcu ķīmisko atkritumu apstrādi.

Par šo problēmu risinājumu Valmieras speciālisti sagatavos informāciju Ole K.Jensenam. Vizītes laikā Dānijas Vides aizsardzības aģentūras pārstāvis iepazinās ar akciju sabiedrības "Valpro Corp" darbību, lai turpmāk vienotos par kopīgu projektu vides aizsardzības jomā.

Kā "LV" redakcijai ziņo Valmieras pilsētas domes sabiedrisko attiecību nozares lietprate Laine Boldāne, Dānijas Vides aizsardzības aģentūra ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par valsts programmu "800+" un "500–" uzsākšanu. Ole K.Jensens atbild par Baltijas projektu risinājumu Dānijas vides aizsardzības aģentūrā.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!