• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu vēl aktīvāku apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2010., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 28.septembrī

Vēl šajā numurā

01.10.2010., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu vēl aktīvāku apguvi

Latvija ir šim gadam uzstādījusi ļoti ambiciozus mērķus Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē, ņemot vērā, ka tās ir ļoti būtiskas investīcijas tautsaimniecībā. Šo ambiciozo mērķu uzstādīšana ir ļāvusi Latvijai sasniegt ļoti augstus fondu apguves rādītājus, salīdzinot ar citām ES dalībvalstīm, kaut arī Latvija iekšēji vēlētos šos rādītājus vēl uzlabot un apgūt visu šim gadam plānoto finansējumu.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) jaunākajiem datiem, Latvija pēc saņemtajiem maksājumiem no EK ir pirmajā vietā starp jaunajām dalībvalstīm (apsteidzot arī kaimiņvalstis Lietuvu un Igauniju) un otrajā vietā starp visām ES dalībvalstīm Eiropas Sociālā fonda apguvē.

Savukārt, ja salīdzina Eiropas Reģionālās attīstības fonda apguvi (pēc saņemtajiem maksājumiem no EK), tad Latvija ieņem trešo vietu, bet Kohēzijas fonda apguves ziņā Latvija ir otrā labākā apguvēja starp jaunajām ES dalībvalstīm.

Tādēļ, ņemot vērā pēdējo mēnešu ES dalībvalstu finanšu atskaites, EK uzteic Latviju par paveikto fondu finanšu apguves veicināšanā un uzsver, ka Latvijas ES fondu apguve uz citu dalībvalstu fona ir veiksmīga.

Latvijas šā gada noteiktais mērķis ir apgūt 380 miljonus latu ES fondu līdzekļu, turklāt mērķis tika paaugstināts gada vidū, ar starptautiskajiem aizdevējiem vienojoties par papildu 100 miljonu latu izdevumiem ES fondu apguvei.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!