• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Valsts civildienesta likumā

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 29.septembrī nolēma neatbalstīt pirmajā lasījumā Ministru kabineta iesniegtos grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, kas paredz ieviest nodokli par jūras ūdeņu izmantošanu mākslīgo salu, būvju, iekārtu, tai skaitā platformu un enerģijas ražošanai nepieciešamo iekārtu būvniecībai, ierīkošanai, ekspluatācijai un arī izpētei.

“Iesniegtajā likumprojektā nav ņemti vērā vairāki būtiski faktori, tāpēc komisijā nolēmām, ka jāmeklē cits risinājums maksas noteikšanā par jūras ūdeņu resursu izmantošanu vēja parku būvniecībai,” pauž Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš. “Diskutējama ir plānotā nodokļa likme, jo par izpēti vien uzņēmējiem iecerētajā nodoklī būtu jāsamaksā vairāki miljoni latu, kas apdraudētu nozares turpmāko attīstību. Tāpat līdz ar šāda nodokļa ieviešanu jūras vēja parku attīstītāji būtu nevienlīdzīgā situācijā ar uzņēmējiem, kuri vēja ģeneratorus būvē uz sauszemes,” uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Lai rastu risinājumu iespējamās maksas noteikšanā par jūras dabas resursu izmantošanu, komisijas sekretāre Karina Pētersone rosināja apspriest nomas maksas ieviešanu vai arī paredzēt vienreizēju maksājumu par licenci. Deputāts Kārlis Šadurskis aicināja atbildīgās ministrijas apsvērt iespēju samaksu noteikt atkarībā no tā, cik lielas jaudas no vēja ģeneratoriem plānots iegūt. Savukārt deputāts Aigars Štokenbergs pauda viedokli, ka pareizāk nodokli būtu iekasēt no saimnieciskās darbības, kā tas esot Igaunijā, nevis kā dabas resursu nodokli.

“Ir jābūt citiem mehānismiem, bet tagad ir tikai vēlme paņemt naudu, neiedziļinoties specifiskos jautājumos,” uzsvēra komisijas deputāts Atis Slakteris.

Komisijas sēdē Latvijas Vēja enerģijas asociācijas pārstāvis norādīja, ka plānotais nodoklis būs vēl viens maksājums uzņēmējiem, turklāt jāmaksā būs arī par teritorijas izpēti jūrā, kas ievērojami sadārdzinās vēja parku būvniecību un apgrūtinās vēja enerģētikas attīstību Latvijā.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija aicināja Ekonomikas ministriju un Vides ministriju vienoties par iespējamajiem risinājumiem maksas noteikšanā, ņemot vērā jūras vēja parku būvniecības specifiku.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!