• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tiesisko pamatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlējumiem, M.Čehova Rīgas Krievu teātra telpas atklājot

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tiesisko pamatu

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija 22.septembrī nolēma Saeimas Prezidijam iesniegt likumprojektu, kas noteiks Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Latvijas Nacionālās komisijas darbības tiesisko pamatu. Jauns likums nepieciešams, lai precizētu komisijas juridisko statusu, paplašinātu tās sastāvu un funkcijas.

UNESCO Latvijas Nacionālā komisija darbojas kopš 1992.gada. Tās mērķis ir stiprināt izglītības, zinātnes, kultūras, komunikāciju un informācijas lomu valsts un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Komisijas darbība ir vērsta uz nabadzības mazināšanu, valstiskuma stiprināšanu un demokrātisko vērtību īstenošanu, kā arī līdztiesību un savstarpējo cieņu Latvijā.

Komisijas sastāvu plānots paplašināt, tajā iekļaujot Latvijas Jaunatnes padomes, Latvijas Pašvaldību savienības un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārstāvjus. Tāpat sastāvā paredzēts iekļaut pārstāvjus no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes un Latvijas Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas.

Latvijas Nacionālā komisija īsteno UNESCO saglabāšanas un aizsardzības programmas, kurās iekļauts, piemēram, Rīgas vēsturiskais centrs, Dainu skapis, Baltijas Ceļš, Dziesmu un deju svētki un suitu kultūrtelpa. Tā arī īsteno zinātnes programmas, tai skaitā “L’Oreal” stipendiju “Sievietēm zinātnē” un programmu “Cilvēks un biosfēra” Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa.

Komisija plāno likumprojektu “Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums” kā steidzamu virzīt izskatīšanai 30.septembra Saeimas sēdē, lai to varētu pieņemt vēl šīs Saeimas laikā, norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Pašlaik UNESCO Nacionālās komisijas darbību regulē 1994.gadā pieņemtais likums “Par UNESCO Latvijas Republikas Nacionālās komisijas Satversmes apstiprināšanu”, kas ir novecojis un neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, 22.septembra sēdē norādīja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvji.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!