• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu Moldovai ES integrācijas ceļā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Atbalstot goda zīmes atjaunošanu par gūtajiem ievainojumiem

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu Moldovai ES integrācijas ceļā

30.septembrī un 1.oktobrī ārlietu ministrs Aivis Ronis darba vizītes laikā Moldovā piedalījās ES dalībvalstu un Eiropas Komisijas pārstāvju sanāksmē ar Moldovas amatpersonām un politisko partiju pārstāvjiem Kišiņevā, kā arī divpusēji tikās ar Moldovas ārlietu ministru Juriju Ļanki, lai pārrunātu savstarpējo divpusējo sadarbību un Latvijas atbalstu Moldovai ES integrācijas procesā.

Ārlietu ministrs A.Ronis uzsvēra, ka vairāku ES dalībvalstu ministru, kā arī ES paplašināšanās komisāra Štefana Files ierašanās Moldovā ir svarīga gan Moldovai, gan Eiropas Savienībai. “Šāda vizīte viennozīmīgi ir atbalsta signāls Moldovas ES integrācijas procesam un Moldovas valdības īstenotajām reformām. Vienlaikus būtiska nozīme ir politiskās un konstitucionālās stabilitātes nodrošināšanai Moldovā, īpaši ņemot vērā 28.novembrī gaidāmās ārkārtas parlamenta vēlēšanas,” atzīmēja Latvijas ārlietu ministrs.

A.Ronis akcentēja, ka iespēja ES ministriem tikties arī ar opozīcijas pārstāvjiem (Komunistiskā partija) apliecināja patiesi demokrātisku pieeju no Moldovas valdību veidojošās alianses puses. “Šāda tikšanās deva pārliecību par plaša partiju spektra vienprātību attiecībā uz eirointegrācijas mērķi. Taču ir jābūt lielai ironijai un pašapmānam politiķiem, kas izvēlējušies partijai šādu nosaukumu, cerēt uz panākumiem Eiropas integrācijā,” norādīja A.Ronis.

Attiecībā uz neatrisināto konfliktu Piedņestrā aktualitāti viņš atzīmēja, ka progress Piedņestras jautājumā ir būtisks faktors ES un Krievijas attiecību turpmākā attīstībā. Tas būs apliecinājums, vai Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Krievijas Federācijas prezidenta Dmitrija Medvedeva kopīgā iniciatīva par ES–Krievijas Politiskās un drošības komitejas izveidi var iegūt ilgtermiņa perspektīvu.

Latvijas un Moldovas ārlietu ministru divpusējās tikšanās laikā A.Ronis uzsvēra Latvijas gatavību palīdzēt Moldovai konkrētās jomās, piemēram, likuma un tiesu varas stiprināšanā. A.Ronis atzīmēja Moldovas panākto ievērojamo progresu eirointegrācijas procesā attiecībā uz ES–Moldovas Asociācijas līgumu, vīzu atvieglojumiem, kā arī ES makrofinansiālo ieguldījumu Moldovas ekonomikā, aicinot kopīgi strādāt arī pie ES tirgus lielākas atvērtības Moldovas precēm.

30.oktobra sanāksmē Moldovā ES dalībvalstis pārstāvēja Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Polijas, Rumānijas, Zviedrijas ārlietu ministri, citu valstu ministru vietnieki un Moldovā akreditētie dalībvalstu vēstnieki.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!