• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot pedagogus Skolotāju dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Gruzijai sakarā ar karavīru bojāeju Afganistānā

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot pedagogus Skolotāju dienā

Godātie Latvijas pedagogi! Sveicot Skolotāju dienā, mūsu profesionālajos svētkos, vēlos uzrunāt ikvienu no Jums, lai vēlreiz no sirds pateiktu paldies par Jūsu godprātīgo un pašaizliedzīgo darbu, mācot un audzinot skolēnus! Latvijai un mūsu nākotnei tas ir īpaši nozīmīgs, jo izglītības augļi stiprina valsts attīstības ceļu.

Zinu, ka skolotāji sapņo vairāk par citiem, jo ir tik daudz audzēkņu, kuru dzīves un likteņus gribas izsapņot. Šie sapņi piepildās, jo skolotāji no aizspogulijas prot šos sapņus ienest dzīvē; no spoguļiem tos pārvērst logos, jo caur logiem bērni ierauga pasauli un mācās to saprast. Skolotāji ir tie, kuri palīdz saviem audzēkņiem atvērt logus, lai skolēni spētu sevi apliecināt pasaulē.

Vienlaikus ļoti svarīgi mums visiem turpināt sabiedrībai stāstīt par pedagogu darba rezultātiem, par skolēnu sasniegumiem un izaugsmi, viņu uzvedības paradumiem, atbildīgu un aktīvu attieksmi pret norisēm sabiedrībā, par daudzajām interesantajām un radošajām norisēm izglītības iestādēs. Domāju, pievienosieties idejai, ka savstarpēja sapratne ceļ pedagoga profesijas prestižu un vairo gandarījumu par darbu.

Iepriekšējais – 2009./2010.mācību gads bija izturības pārbaudījumu gads. Tādēļ nebūs par daudz teikt paldies un atzīt, ka šo pārbaudījumu esam izturējuši godam: Latvijas skolēnu mācību sasniegumi ir uzlabojušies; jauniešu dalība starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, visdažādākajos priekšmetos, bijusi izcila; pateicoties talantīgiem un ar interesi strādājošiem skolotājiem, vasarā bija skaists un izcils notikums – X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki; nodrošināts pedagogu atalgojuma palielinājums.

Esmu pārliecināta, ka tālredzīgas un pēctecīgas izglītības politikas rezultātā skolotāju atalgojums, īstenojot finansēšanas principu “nauda seko skolēnam”, palielināsies. Tam apliecinājums ir pēdējā gada laikā vispārējā izglītībā nodrošinātais līdzekļu pieaugums vienam skolēnam no vidēji 450 latiem līdz gandrīz 700 latiem; pilnvērtīgākas iespējas finansēt darba pienākumus un padziļinātu priekšmetu apguvi. Atalgojuma kāpumu nodrošina arī koeficienti metodiskajam darbam valsts ģimnāzijās, iekļaujošās izglītības veicināšanai un pašvaldībām ar zemu skolēnu blīvumu. Esmu gandarīta, ka situācija stabilizējusies profesionālās ievirzes sporta un interešu izglītībā, profesionālās un speciālās izglītības iestādēs, pirmsskolā un izglītībā kopumā.

Sirsnīgi sveicu Skolotāju dienā un, sakot paldies visiem Latvijas pedagogiem, vēlu un aicinu Jūs, godātie skolotāji, vairot gara stiprumu un lepoties ar savu darbu un tā rezultātiem!

Ar vislielāko cieņu un pateicību –

prof. Tatjana Koķe, izglītības un zinātnes ministre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!