• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties vēlētājiem un apsveicot jaunievēlētos deputātus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties vēlētājiem un apsveicot jaunievēlētos deputātus

Valsts prezidents Valdis Zatlers pateicas visiem Latvijas pilsoņiem Latvijā un ārvalstīs, kas, balsojot 10. Saeimas vēlēšanās, ir aktīvi piedalījušies valsts turpmākā politiskā, ekonomiskā un sociālā attīstības virziena noteikšanā. Viņš uzskata, ka tādā veidā Latvijas pilsoņi ir demonstrējuši līdzatbildību par Latvijas nākotni, jo demokrātisku valsti nevar izveidot, pārvaldīt un pārveidot bez tās pilsoņu līdzdalības.

Valsts prezidents apsveic visus jaunievēlētos 10. Saeimas deputātus un novēl tiem nākamajos četros gados, strādājot Latvijas valsts un tautas labā, saglabāt ciešu saikni ar saviem vēlētājiem, kas jau vēlēšanu dienā bija īpaši izteikta. Pārstāvot to intereses un izpildot priekšvēlēšanu laikā dotos solījumus, tautas priekšstāvjiem tiek dota iespēja palielināt zaudēto Latvijas iedzīvotāju uzticību savam likumdevējam – Saeimai.

Ar Valsts prezidenta atbalstu šogad pirmo reizi Saeimas vēlēšanās vairs nav pieļauts tā sauktais lokomotīvju princips un deputātu kandidātiem bija jāvelta lielāks darbs savos vēlēšanu apgabalos. V.Zatlers ir gandarīts, ka, pateicoties jaunajai vēlēšanu sarakstu kārtībai, vēlētājiem Saeimas deputāti būs tuvāki un sasniedzamāki. Tā būs labāka iespēja prasīt no parlamentāriešiem atbildību par saviem darbiem, kā arī veicināt politisko dialogu starp tautu un tās priekšstāvjiem parlamentā.

Valsts prezidents jaunos deputātus aicina uzlabot politisko kultūru valstī un nenogurstoši pildīt savus tautas priekšstāvja pienākumus Latvijas izaugsmes un valsts politiskās un ekonomiskās konkurētspējas palielināšanas vārdā.

Viņš arī atzīmē, ka ir gatavs sākt konsultācijas ar 10. Saeimā ievēlēto partiju līderiem par Ministru prezidenta kandidātu tuvāko nedēļu laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!