• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadoties - Norvēģijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1998., Nr. 359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lai Dievs svētī Latvijas un Rumānijas tautas!"

Vēl šajā numurā

03.12.1998., Nr. 359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadoties - Norvēģijas vēstnieks

Vakar, 30.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Norvēģijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Knutu Torasenu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

K.Torasens izteica dziļu gandarījumu par Latvijā nostrādāto laiku. Viņš uzsvēra, ka Latvijā šajos gados notikusi ievērojama politiskā un ekonomiskā attīstība, un norādīja, ka Latvijas ekonomika vērtējami labi arī pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos. Norvēģijas vēstnieks atzina, ka vienmēr ir stingri atbalstījis Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību un prognozēja, ka nākotnē šis reģions būs viens no nozīmīgākajiem un dinamiskākajiem Eiropā. K.Torasens savas darbības laikā sadarbojies ar četriem Saeimas priekšsēdētājiem — Anatoliju Gorbunovu, Ilgu Kreitusi, Alfredu Čepāni un Jāni Straumi. Viņi visi devuši ieguldījumu Latvijas un Norvēģijas parlamentu sekmīgajā sadarbībā.

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja K.Torasena darbību Latvijā un pauda prieku, ka Latvija un Norvēģija spējušas izmantot lieliskās sadarbības iespējas. J.Straume pateicās par Norvēģijas atbalstu Latvijai gan politikā, gan ekonomikā, gan izglītībā, atgādinot, ka Norvēģija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu 1991.gada 27.augustā. J.Straume uzsvēra, ka darīs visu, lai abu valstu parlamentārā sadarbība pēc 7. Saeimas darbības sākšanas iespējami ātri aktivizētos un turpmāk būtu vēl efektīvāka.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Norvēģijas vēstniekam piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!