• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pašvaldības un Eiropa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1998., Nr. 367/368 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - darba vizītē Vīnē 11.-12. decembrī

Vēl šajā numurā

11.12.1998., Nr. 367/368

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pašvaldības un Eiropa

Tā kā administratīvi teritoriālās reformas likuma iedzīvināšanā patlaban ir ne mazums problēmu, par to konferencē aicināti runāt arī Gunārs Laicāns no Dundagas apvienības "Ziemeļkurzeme", Irēna Burlakova no pagastu apvienības "Engure", Dainis Rozenfelds no Kandavas, Nellija Livčāne no Dagdas un citi domubiedri.

Konferences otra diena, piektdiena, būs vairāk teorētiska, jo paredzēts darbs interešu grupās. Tās pievērsīsies sadarbības un apvienošanās mērķiem (grupas vadītājs Jānis Piešiņš), pašreizējo apvienību veidošanās juridiskajai bāzei un nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos (vadītāja Fatma Frīdenberga), apvienošanās un sadarbības plusiem un mīnusiem (vadītājs Arvīds Pīlēģis).

Zīmīga varētu būt saruna par pašvaldību sadarbību reģionālās plānošanas kopsakarībās (par šīm problēmām aicināti izteikties Jānis Ruško no Rīgas un Raitis Vītoliņš no Jelgavas).

Kā sarunā ar "LV" korespondentu izteicās VARAM Pašvaldību lietu pārvaldes Pašvaldību reformu daļas vadītājs Arvīds Pīlēģis, šādas konferences sarīkošana pati par sevi vien jau ir ievērības cienīgs notikums, jo turpmākie mēneši un gadi arī Latvijas pašvaldību sadarbībā nav un nebūs atvedināmi tikai uz šoruden pieņemtajiem likumiem — Administratīvi teritoriālās reformas likumu un Teritorijas attīstības plānošanas likumu.

Tie nepārprotami skars daudzus pagastus un pilsētas ar lauku teritoriju. Šajā ziņā būtiska ir ne tikai Eiropas Savienības valstu, bet arī mums ģeogrāfiski tuvo Baltijas jūras baseina zemju pieredze. Ar to mēs gribam rēķināties. Varbūt pat tieši tā arī ir pati svarīgākā 10.un 11.decembra konferences iezīme.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!