• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2010., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas lēmums

Paziņojums par Anitas Grīnbergas apstiprināšanu par Limbažu zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi

Vēl šajā numurā

07.10.2010., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”

Uzņēmēji varēs atlikt uzņēmumu ienākuma nodokļa nomaksu, ja nav saņemta atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem un piegādātajām precēm. Šādas izmaiņas likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” galīgajam lasījumam 5.oktobrī atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Grozījumi nosaka, ka uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs uz trīs gadiem varēs atlikt nodokļa nomaksu, ja viņam izveidojušies nedrošo parādu uzkrājumi, un par to būs jāinformē parādnieks. Šādi uzkrājumi nedrīkstēs pārsniegt 20 procentus no ienākuma, ko apliek ar nodokli. Ja trīs gadu laikā parādi netiks atgūti vai norakstīti izmaksās, apliekamais ienākums būs jāpalielina par neatgūtā parāda summu.

Grozījumi arī paredz, ka nodokļa maksātājam, kurš sešu mēnešu laikā nebūs norēķinājies par saņemtajām precēm un pakalpojumiem, ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamais ienākums būs jāpalielina par parāda summu.

Izmaiņas likumā ļaus palielināt uzņēmēju brīvos naudas līdzekļus un novērsīs situāciju, kad nesaņemtā atlīdzība par nosūtītajām precēm un sniegtajiem pakalpojumiem veido ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamu ienākumu. Jaunā kārtība skars apmēram 72 tūkstošus uzņēmumu – gan ienākuma nodokļa maksātājus, kuriem veidosies nedrošo parādu uzkrājumi, gan tos, kuri savlaicīgi nenorēķinās par saņemtajām precēm un pakalpojumiem, liecina grozījumu autoru veiktie aprēķini.

Jaunais regulējums attieksies uz parādiem, kas veidosies no 2011. līdz
2013.gadam.

Saeima par grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” otrajā, galīgajā, lasījumā lems 7.oktobrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!