• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par Latvijas nevalstisko organizāciju sadarbību ar valdību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2010., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.10.2010., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par Latvijas nevalstisko organizāciju sadarbību ar valdību

“Nozares nevalstisko organizāciju iesaistīšana būtisku lēmumu pieņemšanā ir veiksmes formula iespējami labāko risinājumu izvēlē, tādēļ, izstrādājot nākamā gada valsts budžetu, jāņem vērā profesionāļu priekšlikumi un brīdinājumi. Uzskatu, ka veselības nozares finansējums nākamajā gadā nav pakļaujams turpmākiem samazinājumiem un iespēju robežās būtu jātuvina vismaz 4% apjomam no iekšzemes kopprodukta, kas ļautu stabilizēt situāciju veselības aprūpē,” tiekoties ar Eiropas Slimnīcu darba devēju asociācijas prezidentu Godfriju Pereru un Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju Jevgēņiju Kalēju, norādīja veselības ministrs Didzis Gavars.

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija veselības aprūpē gan Latvijas, gan Eiropas Savienības kontekstā. Veselības ministrs D.Gavars uzsvēra, ka Latvijā jāturpina nozares efektivitātes uzlabošana, attīstot ambulatoro veselības aprūpi.

Tāpat kopīgi ar sociālajiem partneriem jāatsāk darbs pie cilvēkresursu programmas īstenošanas, kas ļautu ilgtermiņā iedzīvotājiem nodrošināt pakalpojumu saņemšanu no kvalificēta ārstniecības personāla.

Kā viens no lielākajiem izaicinājumiem Eiropas Savienības kontekstā tika uzsvērta pārrobežu direktīvas ieviešana, pie kuras šobrīd tiek turpināts darbs.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas projekta mērķis ir nodrošināt skaidru ietvaru pārrobežu veselības aprūpei. Tajā paredzēts, ka pacientiem ir tiesības saņemt veselības aprūpi citās valstīs un saņemt šo izdevumu atmaksu tādā pašā apmērā kā par aprūpi paša valstī, ja attiecīgais pakalpojums ir iekļauts valsts apmaksājamo pakalpojumu grozā.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!