• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2010., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par Latvijas nevalstisko organizāciju sadarbību ar valdību

Vēl šajā numurā

08.10.2010., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras pārstāvi

7.oktobrī ārlietu ministrs Aivis Ronis tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras (USAID) Baltkrievijas biroja pārstāvi Džonu Riordanu.

Ārlietu ministrs un ASV Attīstības sadarbības aģentūras pārstāvis pārrunāja šobrīd nozīmīgāko Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā kopīgi ar ASV uzsākto projektu attīstības sadarbības jomā – Latvijas un Baltkrievijas valdības vienošanos par sadarbību maģistrantūras līmeņa vadības speciālistu sagatavošanā.

A.Ronis pauda atzinību par USAID kā donora būtisko lomu projektā, kā arī Rīgas Biznesa skolas iniciatīvu, kopīgi izveidojot maģistrantūras programmu Biznesa skolā Minskā.

“Šāds Latvijas un ASV kopīgs pilotprojekts Baltkrievijā ir labs stimuls ne tikai valsts institūcijām, bet arī nevalstiskajām organizācijām un privātajam sektoram rast jaunas idejas un to īstenošanas iespējas attīstības sadarbības jomā,” atzīmēja A.Ronis.

Ārlietu ministrs uzsvēra nepieciešamību valstiskā līmenī nodrošināt adekvātu attīstības sadarbības projektu līdzfinansējumu nākamajos gados, kā arī atvērtu pieeju publiskā un privātā sektora partnerībai ārpolitisko mērķu īstenošanā.

Latvijai attīstības sadarbības jomā jau ir izveidojusies laba sadarbība arī ar ASV nevalstisko organizāciju “Nacionālais demokrātijas institūts”, 2009.gadā kopīgi īstenojot projektus pašvaldību sadarbības veicināšanai, kā arī ar ASV nevalstisko organizāciju “Nacionālais fonds demokrātijas veicināšanai”, ar kuru sadarbība tika uzsākta šogad, kopīgi ar Latvijas NVO Moldovā un Gruzijā veidojot projektus pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai.

Izglītības jomā Latvija ir sniegusi atbalstu Baltkrievijai, arī uzņemot baltkrievu studentus Rīgas Biznesa skolas maģistrantūras programmā, kā arī Rīgas Juridiskajā augstskolā un Rīgas Ekonomiskajā augstskolā.

Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar USAID, kopīgu projektu ietvaros piedāvājot savu ekspertīzi Latvijas prioritārajās attīstības sadarbības jomās: tirgus ekonomikas veicināšana, sabiedrības ilgtspējīga attīstība, vide, izglītība.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!