• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par Baltijas valstu muitas iestāžu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2010., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par valsts budžeta un pašvaldību budžetu pārskata revīziju

Vēl šajā numurā

08.10.2010., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par Baltijas valstu muitas iestāžu sadarbību

5.oktobrī Rīgā tikās Igaunijas, Lietuvas un Latvijas muitas administrāciju vadības pārstāvji, kuri sprieda par sadarbības uzlabošanas iespējām.

Tikšanās laikā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, Muitas pārvaldes direktora v.i. Andis Drulle, Igaunijas Nodokļu un muitas administrācijas ģenerāldirektors Enriko Āvs un Lietuvas Finanšu ministrijas Muitas departamenta ģenerāldirektors Antans Šipavičs apstiprināja Baltijas valstu muitas iestāžu savstarpējās sadarbības plānu 2010. un 2011.gadam.

Muitas dienestu vadītāji vienojās sadarboties muitas kontroles jomā, veicot izpēti par iespējām muitas kontroles pasākumu īstenošanai plašāk izmantot automatizēto numuru atpazīšanas sistēmu, kā arī apmainoties pieredzē un daloties informācijā par aktuālām tendencēm muitas noteikumu pārkāpumos.

Tāpat Baltijas valstu muitas administrācijas plāno kopīgi risināt ES dalībvalstīm aktuālus jautājumus, valstu pārstāvjiem pirms ekspertu sanāksmēm vienojoties par kopīgu pozīciju. Operatīva informācijas apmaiņa un kopīgu pozīciju izstrāde ir arī apstiprinātie darbības virzieni ar Krieviju saistīto sadarbības jautājumu risināšanā.

Lai veicinātu sadarbību starp attiecīgo jomu muitas ekspertiem, tuvākajā laikā plānots katrā valstī identificēt nozīmīgākās darbības jomas, kurās nepieciešama pieredzes apmaiņa ar Baltijas kolēģiem. Darba vizīšu dalībnieku kopīgi sagatavotas rekomendācijas sekmēs labākās prakses pārņemšanu muitas iestādēs.

VID Komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!