• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par pārtikas uzņēmumu interešu aizstāvību ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2010., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par izmaiņām dienesta auto nodoklī

Vēl šajā numurā

12.10.2010., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par pārtikas uzņēmumu interešu aizstāvību ārvalstīs

7.oktobrī Ārlietu ministrijā Latvijas vēstnieki tikās ar pārtikas nozares pārstāvjiem, lai kopīgi meklētu risinājumus nozares starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, sekmīgam darbam esošajos eksporta tirgos un jaunu tirgu apgūšanā.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektors Noris Krūzītis akcentēja eksportējošo pārtikas rūpniecības nozares uzņēmumu nepieciešamību pēc vēstniecību sniegtā politiskā lobija savas pozīcijas eksporta tirgos nostiprināšanā, kā arī vajadzību pēc informācijas par dažādu valstu realizētajiem iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem. Diskusijas dalībnieki uzsvēra: lai gan lielākā daļa pārtikas rūpniecības nozares produkcijas tiek realizēta iekšējā tirgū, eksporta tirgi ir nozīmīgi nozares stabilitātei un tālākai attīstībai. Tāpat klātesošie nozares pārstāvji atzina, ka pārtikas rūpniecības nozare nevar apgūt lielus ārējos tirgus ar masu produkciju, bet gan piedāvāt veselīgu, kvalitatīvu un drošu augsta līmeņa produkciju. Savukārt Mārketinga padomes direktore Inguna Gulbe informēja interesentus par biedrības veiktajām aktivitātēm eksporta tirgos.

Ieskatu savās interesēs ārējos tirgos sniedza arī klātesošais Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, kā arī Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits. Uzņēmēju asociāciju pārstāvji norādīja, ka nepieciešams turpināt sadarbību ar ārlietu dienestu, it sevišķi attīstot sadarbību Latvijas ražotāju interešu aizstāvībai Eiropas Savienības līmenī un novēršot dalībvalstu mēģinājumus veidot tirgus izkropļojumus savu ražotāju aizsardzībai. Diskusijas dalībnieki uzsvēra līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar ārlietu dienestu un nepieciešamību valstī veidot vienotu ārējo ekonomisko politiku, konsolidējot pašlaik dažādās institūcijās izkaisītos spēkus.

Pasākumā klātienē piedalījās Latvijas vēstnieki Krievijā, Vācijā un Igaunijā, savukārt video/tiešsaistes režīmā – Latvijas vēstnieki Ēģiptē un Zviedrijā. Vēstnieki sniedza ieskatu savu rezidences valstu pārtikas rūpniecības sektorā un raksturoja sadarbības iespējas ar Latviju. Sekojošā diskusijā tika akcentēta galveno mērķa tirgu specifika un Latvijas ražotāju iespējas tos apgūt.

Līdz ar šo apaļā galda diskusiju Ārlietu ministrija turpina pasākumu ciklu “Ārlietu dienests Latvijas eksportam”, kas sniedz iespēju uzņēmējiem nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs un veicina izpratni par Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām.

Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem norisināsies visa gada garumā. Nākamā diskusija plānota novembrī. Tā būs veltīta kokrūpniecības nozarei.

Līdz šim Ārlietu ministrijā organizētajās apaļā galda diskusijās “Ārlietu dienests Latvijas eksportam” ir apstiprinājies, ka viens no galvenajiem priekšnosacījumiem Latvijas uzņēmumu eksportspējas veicināšanai ir konkurētspējas attīstīšana. Pēc ministrijas iniciatīvas dažādos Latvijas reģionos šogad tiek rīkoti arī bezmaksas semināri mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjiem par uzņēmumu konkurētspējas veicināšanu gan vietējos, gan eksporta tirgos “Soli pa solim”.

Ministrijas Preses
un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!