• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par izmaiņām dienesta auto nodoklī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2010., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu izmaiņām septembrī

Vēl šajā numurā

12.10.2010., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par izmaiņām dienesta auto nodoklī

Ekonomikas ministrija vada darba grupu par tā sauktā dienesta auto nodokļa nepieciešamajām izmaiņām, tā ir arī izteikusi ideju pašreizējo kārtību aizstāt ar fiksēta maksājuma ieviešanu, tādēļ Ekonomikas ministrijai ir jāuzņemas iniciatīva un jānoved iesāktais līdz galam, izstrādājot priekšlikumu kopīgi ar Finanšu ministriju (FM) un uzņēmējiem. FM cer, ka ekonomikas ministra Arta Kampara vadītā darba grupa spēs piedāvāt labāko risinājumu, turklāt izpildot arī premjera rezolūcijā doto uzdevumu – alternatīvajam priekšlikumam 2011.gadā ir jānodrošina lielāki valsts budžeta ieņēmumi nekā 2010.gadā.

Ekonomikas ministra vadītā darba grupa ir sanākusi uz divām sanāksmēm. Pirmajā, izskanot kritikai par pašreizējo kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli tiek aplikts darba ņēmēja gūtais labums no darba devēja dienesta automašīnas izmantošanas personīgām vajadzībām, tika izteikts priekšlikums izstrādāt alternatīvu regulējumu, pārejot uz pakalpojuma principu (nomas līgumi) – nosakot fiksētu maksājumu par dienesta automobiļa izmantošanu personīgām vajadzībām. Tāpat FM tika izdots izstrādāt skaidrāku privātā patēriņa definīciju.

Uz otro darba grupas sēdi, kas notika 22.septembrī, FM sagatavoja precizētu priekšlikumu par privātā patēriņa definēšanu, atgriežoties pie FM savulaik jau sagatavotās redakcijas noteikumos par dienesta auto nodokļa piemērošanu, kas bija tikusi noraidīta. Tāpat bija apkopota informācija par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, lai pašreizējo kārtību aizstātu ar pakalpojuma principa ieviešanu, kā arī problēmjautājumi, kuru risinājumam ir nepieciešamas papildu diskusijas darba grupā.

Diskusijās darba grupā noskaidrojās, ka viens no aktuālākajiem uzņēmēju problēmjautājumiem ir par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu, ja dienesta auto tiek izmantots privātām vajadzībām.

Darba grupa atbalstīja FM jau senāk izstrādāto priekšlikumu grozījumiem noteikumos par PVN piemērošanu, kas regulētu šo kārtību. Tika vienīgi nolemts, ka kārtībai būtu jāstājas spēkā no publicēšanas dienas, nevis no šā gada sākuma. FM šos grozījumus PVN piemērošanas noteikumos bija jau sagatavojusi, izsludinājusi valsts sekretāru sanāksmē, diemžēl tolaik saņemtās kritikas dēļ grozījumi netika pieņemti Ministru kabinetā.

Nākamais darba posms būtu Ekonomikas ministrijai aktivizēt darbu pie priekšlikumiem nodokļu regulējuma dienesta auto izmantošanas rezultātā gūtajam labumam uzlabošanai kopīgi ar Finanšu ministriju un uzņēmēju pārstāvjiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!