• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts stratēģiskās attīstības plānu izpildes kontroli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 11. oktobra sēdi

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts stratēģiskās attīstības plānu izpildes kontroli

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija 5.oktobrī pēc Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakš­komisijas priekšsēdētāja Māra Kučinska uzklausīšanas atzina, ka arī nākamajā sasaukumā būtu jāveic parlamentārā kontrole pār stratēģiskās attīstības plānu izstrādi un realizāciju.

“Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija, kas tika izveidota kā Nākotnes attīstības apakškomisija, pilnveidojot valsts stratēģiskās attīstības plānus, ir paveikusi būtisku darbu. Lai arī turpmāk tiktu nodrošināta parlamentārā kontrole, ir svarīgi izpildīt parlamenta lēmumu, kas nosaka, ka Saeimas pilnvaru laikā valdībai ir pienākums divas reizes ziņot par valsts ilgtspējīgu attīstību un virzību uz izvirzīto mērķu sasniegšanu,” pauž komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Arī komisijas deputāts Dzintars Ābiķis atzina, ka apakškomisijas izveide sevi attaisnojusi, un arī turpmāk parlamentam jāuzrauga, lai valdība un ministrijas savā darbā ievērotu stratēģiskās attīstības dokumentus.

Savukārt Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs M.Kučinskis uzsvēra, ka patlaban svarīgākais uzdevums ir panākt, lai izstrādātie plāni tiktu sasaistīti ar atbilstošu finansējumu. “Par to esam diskutējuši gan komisiju sēdēs, gan Saeimas priekšsēdētāja vadītajā darba grupā, un jādara viss iespējamais, lai attīstības plānos noteiktās prioritātes tiktu saistītas ar valsts budžetu,” norādīja M.Kučinskis.

Saeimas deputāti arī uzsvēra, ka nepieciešams veidot atsevišķu komisiju. “Ja budžets to ļaus, 10.Saeimai būtu jāizvērtē iespēja izveidot pastāvīgu komisiju, kas uzraudzītu valsts stratēģisko mērķu izpildi,” uzsvēra J.Strazdiņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!