• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Nodokļu politikas grupas pirmo sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par integrētāku vienoto tirgu Eiropā

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Nodokļu politikas grupas pirmo sanāksmi

Komisārs Aļgirds Šemeta 12.oktobrī vadīja jaunās Nodokļu politikas grupas pirmo sanāksmi, kurā piedalījās ES finanšu ministru personīgie pārstāvji, lai apspriestu galvenos nodokļu politikas jautājumus. Grupa strādāja ar galvenajiem tematiem, piemēram, kā nodokļi var stiprināt iekšējo tirgu, veicināt Eiropas ekonomikas izaugsmi un konkurētspēju, kā arī zaļāku ekonomiku. Turklāt grupa tiks izmantota kā forums dziļākām apspriedēm par prioritāriem jautājumiem, piemēram, nodokļiem finanšu sektorā, kopēju konsolidēto korporatīvo nodokļu bāzi un jauno PVN stratēģiju. A.Šemeta sacīja: “Fiskālā konsolidācija ir būtiska, ja ES vēlas no jauna izveidot spēcīgu un noturīgu ekonomiku. Nodokļu politikas grupa būs ļoti svarīgs instruments, lai nodrošinātu, ka dalībvalstu nodokļu politika viena otru papildina, nevis ir pretrunā un ka ES līmenī tiek pieņemti pareizie pasākumi, lai veicinātu izaugsmi un labklājību.”

Komisārs A.Šemeta paziņoja, ka viņam kā nodokļu komisāram Nodokļu politikas grupas izveide ir viena no lielākajām prioritātēm, uzskatot to par būtisku veidu, kā saglabāt politisko impulsu galvenajos jautājumus, kas saistīti ar nodokļiem ES līmenī.

Grupa regulāri nodrošinās stabilu forumu augsta līmeņa apspriedēm, lai izpētītu nodokļu politikas saskaņošanas tvērumu un prioritātes Eiropā. Tā palīdzēs Komisijai un dalībvalstīm apmainīties ar viedokļiem par priekšlikumiem pirms to izstrādes un virzīs apspriedes par svarīgiem nodokļu dokumentiem.

12.oktobra sanāksmē grupa aplūkoja profesora M.Monti ziņojumā iekļautos ieteikumus par iekšējā tirgus darbības atjaunošanu, tostarp to, kā tikt galā ar problēmām un kavēkļiem tādās jomās kā korporatīvie nodokļi, patēriņa nodokļi un vides nodokļi. Grupa aplūkos arī jautājumu par to, kā nodokļu politikas saskaņošana varētu sniegt lielāku ieguldījumu fiskālajā konsolidācijā un uzlabot valstu stratēģiju efektivitāti.

Pēc Ekonomikas un finanšu padomes (ECOFIN) pieprasījuma septembra beigās Nodokļu politikas grupa uzmanību pievērsa arī jautājumam par finanšu sektora aplikšanu ar nodokļiem, ņemot vērā Komisijas nesen formulētos politikas virzienus šajā jomā.

Nodokļu politikas grupa tika izveidota 1996.gadā kā augsta līmeņa grupa stratēģiskām apspriedēm par nodokļu politikas jautājumiem ES līmenī. Tai bija svarīga loma nodokļu tiesību aktu paketes panākumos pagājušā gadsimta 90.gadu beigās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!