• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par valsts pārvaldes uzdevumu nodošanas analīzes iepirkumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par valsts pārvaldes uzdevumu nodošanas analīzes iepirkumu

12.oktobrī Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu par valsts pārvaldes atbalsta funkciju nodošanas iespēju izpētes un rekomendējamā modeļa pakalpojuma iegādi.

Šobrīd valsts pārvaldē tiek veikts valsts budžeta resursu samazināšanas process, pastāvīgi tiek izvērtētas iespējas valsts pārvaldes uzdevumu optimizēšanai. Valsts pārvaldes iekārtas likums paredz iespēju valsts pārvaldes institūcijām sadarboties ar sabiedrību valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanā, slēdzot sadarbības līgumus, līdzdarbības līgumus, kā arī noteiktos gadījumos deleģējot uzdevumu citam tiesību subjektam.

Par valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas jautājumu aktīvi ir diskutēts ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem un nevalstisko sektoru, lai tādējādi rastu iespējas būtiski samazināt valsts budžeta izdevumus, kā arī samazināt valsts pārvaldē nodarbināto skaitu un nepildīt tos uzdevumus, kurus efektīvāk varētu pildīt privātais sektors.

Uzdevumu deleģēšana Latvijā netika līdz šim plaši izmantota. Taču saistībā ar valsts pārvaldes strukturālajām reformām un valsts budžeta konsolidāciju pēdējo divu gadu laikā valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšana daļā ministriju un iestādēs tika veikta samērā intensīvi, slēdzot dažāda veida līgumus ar nevalstiskajām organizācijām. Diemžēl ierobežotā laika un citu resursu, kā arī detalizēta procesa apraksta trūkuma dēļ pastāv iespēja, ka ne visos gadījumos tas ir izdarīts korekti.

Lai sekmētu valsts pārvaldes uzdevumu nodošanas attīstību Latvijā, kā arī gūtu pārliecību par pareizo sadarbības formu un procedūrām, nepieciešams veikt vispusīgu un detalizētu pētījumu. Tajā paredzēts veikt izpēti par Latvijā un ārvalstīs izmantotajiem uzdevumu nodošanas modeļiem, to stiprajām un vājajām pusēm, to ietekmi uz uzdevumu īstenošanas efektivitāti un valsts pārvaldes izdevumu samazināšanos. Pētījumā paredzēta analīze par līdz šim veikto valsts pārvaldes uzdevumu nodošanu tiesiskās formas un satura atbilstību uzdevumu nodošanas mērķiem.

Pakalpojuma ietvaros tiks nodrošinātas arī apmācības valsts pārvaldes darbiniekiem (arī pašvaldību darbiniekiem) un sabiedrības pārstāvjiem par efektīvas funkciju nodošanas jautājumiem.

Iepirkums tiks finansēts 100% apmērā no Eiropas Savienības līdzekļiem – Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” ietvaros. Projekta mērķis ir sekmēt valsts konkurētspējas paaugstināšanos, īstenojot efektīvu strukturālo reformu ieviešanu valsts pārvaldē, kā arī paaugstinot reformu plānošanas, ieviešanas un uzraudzības instrumentu kvalitāti. Aktivitāti administrē Valsts kanceleja.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!