• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar lielāko eksportējošo nozaru vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2010., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atlīdzību valsts un pašvaldību institūcijās

Vēl šajā numurā

15.10.2010., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar lielāko eksportējošo nozaru vadību

14.oktobrī darba brokastīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar lielāko eksportējošo nozaru asociāciju vadītājiem – Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidentu Juri Biķi, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētāju Vilni Rantiņu, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidentu Normundu Bergu, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētāju Vitāliju Skrīveli, kā arī “DnB Nord” bankas ekonomikas ekspertu Pēteri Strautiņu. Lielāko eksportējošo nozaru asociāciju vadītāji sarunās pauda atbalstu Ministru prezidenta īstenotajai ekonomiskajai politikai, uzsverot nepieciešamību turpināt strukturālās reformas.

Tikšanās laikā lielāko eksportējošo nozaru asociāciju vadītāji augsti novērtēja V.Dombrovska īstenoto ekonomisko politiku un aizsāktās strukturālās reformas, kā rezultātā tautsaimniecībā ir novērojama stabilizācijas un pirmās izaugsmes pazīmes. Nozaru asociāciju vadītāji uzsvēra, ka valdībai jāturpina uzsāktais kurss, lai pirmās pozitīvās iezīmes pārvērstu turpmākā veselīgā tautsaimniecības attīstībā.

Tikšanās laikā J.Biķis uzsvēra nepieciešamību stingrāk koordinēt sadarbību starp ministrijām dažādu tautsaimniecībai būtisku politiku izstrādē un īstenošanā, panākot pēc iespējas labāku un saskanīgāku efektu uzņēmējdarbības atbalstam.

N.Bergs akcentēja nepieciešamību ķerties pie elektroniskās pārvaldes ieviešanas un dažādu valsts pārvalžu datubāžu konsolidācijas, padarot pēc iespējas pieejamākus un vienkāršākus valsts pārvaldes pakalpojumus gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem.

V.Rantiņš un P.Strautiņš uzsvēra, ka jāīsteno plašas reformas augstākajā izglītībā un arodizglītībā, lai izšķirīgi risinātu hronisku kvalificētu speciālistu trūkumu darba tirgū un stiprinātu Latvijas eksportējošo nozaru starptautisko konkurētspēju.

V.Skrīvelis uzsvēra, ka nepieciešama pēctecība valdības īstenotajai politikai. Viņš atzina, ka V.Dombrovska valdības ekonomiskā politika, liekot uzsvaru uz ražošanu un eksportu, ir sevi attaisnojusi un tā ir jāturpina. Darba brokastīs piedalījās arī ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!