• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par internetā nopērkamu veselībai bīstamu produktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2010., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 12.oktobrī

Vēl šajā numurā

15.10.2010., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par internetā nopērkamu veselībai bīstamu produktu

Veselības ministrija brīdina iedzīvotājus par internetā nopērkamu bīstamu produktu – Miracle Mineral Solution (tiek izplatīts arī kā Miracle Mineral Supplement, MMS, MMS2), kurš tiek pārdots kā ārstniecības līdzeklis dažādām nopietnām slimībām, tai skaitā HIV, tuberkulozei, malārijai, hepatītam un vēzim. Veselības ministrija uzsver, ka konkrētais produkts nav reģistrēts medikaments, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti to nelietot.

Visbiežākās produkta lietošanas blaknes ir nepārejoša vemšana un caureja, kas nereti izraisa dehidratāciju, sāpes vēderā un dedzinošas sāpes rīklē. Šobrīd reģistrēti blakņu gadījumi astoņās pasaules valstīs: Austrālijā, Beļģijā, Kanādā, Čehijā, Francijā, Šveicē, Apvienotajā Karalistē un ASV. Atsevišķos gadījumos produkta radītās sekas ir bijušas lietotāju dzīvībai bīstamas.

Pasaules Veselības organizācija norāda, ka tādi produkti kā Miracle Mineral Solution, kas satur nātrija hlorīdu, kalcija hipohlorīdu un hlora dioksīdu un tiek pārdoti orālai lietošanai, ir kaitīgi un to pozitīvā ietekme uz veselību nav pierādīta.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret savu veselību, nenodarboties ar pašārstēšanos un veselības problēmu gadījumā vērsties pēc medicīniskās palīdzības. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti iegādāties tikai reģistrētus medikamentus, kuru terapeitiskā efektivitāte ir pierādīta un kuri tiek pārdoti licencētās aptiekās.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!