• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas augstākās izglītības popularizēšanu Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2010., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plašākajām starptautiskajām militārajām mācībām Latvijā kopīgai Eiropas un visas pasaules drošībai

Vēl šajā numurā

20.10.2010., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas augstākās izglītības popularizēšanu Ķīnā

Šonedēļ vairākās Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) vietās notiek dažādi Latvijas augstākās izglītības popularizēšanai, starptautiskās sadarbības stiprināšanai un internacionalizācijas veicināšanai veltīti pasākumi, no kuriem nozīmīgākais būs 22.oktobrī, kad plānots parakstīt Latvijas un Ķīnas līgumu par augstākās izglītības kvalifikāciju un studijās iegūto grādu savstarpēju atzīšanu. Šajos pasākumos piedalās izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un astoņi Latvijas augstskolu rektori, kas ĶTR apmeklē Valsts prezidenta Valda Zatlera darba vizītes ietvaros.

Lai iepazīstinātu ar Latvijas augstākās izglītības piedāvājumu un runātu par sadarbības iespējām, 19.oktobrī ministre un rektori kopā ar Valsts prezidentu Liaoningas provinces galvaspilsētā Šenjanā apmeklēja Ziemeļaustrumu universitāti un Liaoningas universitāti, kur tikās ar augstskolas vadību, pasniedzējiem un studentiem. T.Koķe un Latvijas pārstāvji apmeklēja Liaoningas provinces Izglītības departamentu, kur ministre teica runu un kopā ar rektoriem piedalījās divpusējās tikšanās. Tāpat 19.oktobrī Latvijas delegācija tikās ar Liaoningas provinces un Šenjanas pilsētas vadību.

Trešdien, 20.oktobrī, Latvijas un Šenjanas biznesa foruma ietvaros T.Koķe parakstīs Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Liaoningas provinces Izglītības departamenta saprašanās memorandu “Memorandum of Understanding on Cooperation in Field of Education Between the Ministry of Education and Science of the Republic of Latvia and Education Department of Liaoning Province of the People’s Republic of China”, tiksies ar provinces augstākās izglītības jomas un iestāžu vadību, savukārt Latvijas Universitāte un Šenjanas Ziemeļaustrumu universitāte parakstīs sadarbības protokolu.

Trešdien dienas otrajā pusē Šanhajas universitātē notiks pasākums “Education in Latvia”, kura ietvaros Latvijas augstskolu rektori tiksies ar augstskolas vadību un organizācijas PAROS (Pudong Association of Returned Overseas Scholars) pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības un kopēju projektu iespējas.

Ceturtdien, 21.oktobrī, T.Koķe Latvijas delegācijas sastāvā piedalīsies Latvijas un Šanhajas biznesa seminārā un apmeklēs “World Expo 2010” izstādi, kur Latvijas nacionālās dienas ietvaros notiks valsts prezentācijas pasākumi, tajā skaitā par augstāko izglītību.

Piektdien, 22.oktobrī, T.Koķe kopā ar Latvijas delegāciju apmeklēs uzņēmumu “Huawei Telecommunication Company”, tiksies ar ĶTR viceprezidentu Sji Dziņu Pinu. Klātesot abu valstu augstākajai vadībai, ministre un ĶTR izglītības viceministrs Hao Pins parakstīs Latvijas augstākās izglītības starptautiskās sadarbības veicināšanai nozīmīgu dokumentu “Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Ķīnas Tautas Republikas Izglītības ministrijas līgums par augstākās izglītības kvalifikāciju un studijās iegūto grādu savstarpējo atzīšanu”, kā arī tiksies ar ĶTR galvaspilsētā Pekinā dzīvojošajiem latviešiem.

Agnese Korbe, izglītības un
zinātnes ministres padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!