• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
- izsakot līdzjūtību gulbeniešiem - apmeklējot Naturalizācijas pārvaldi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1999., Nr. 50/51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija. Pārskats par tautas attīstību. 1998

Vēl šajā numurā

23.02.1999., Nr. 50/51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— izsakot līdzjūtību gulbeniešiem

Ministru prezidents Vilis Krištopans ir dziļi satriekts par Gulbenes bērnudārzā notikušo traģēdiju, kuras laikā tika nogalināti trīs mazgadīgi bērni un audzinātāja.

V.Krištopans izsaka visdziļāko līdzjūtību nogalināto ģimenēm un tuviniekiem, kā arī apņemas aicināt labklājības ministru sniegt iespējamo materiālo atbalstu bojāgājušo ģimenēm un psihologu palīdzību tuviniekiem un apkārtējai sabiedrībai.

Ministru prezidents uzsver, ka bērni ir sabiedrības lielākā vērtība un jebkāda vardarbība pret bērniem ir visaugstākajā mērā sodāma rīcība. Tādēļ šāda un līdzīgu noziegumu izmeklēšana jāsaista ar dziļu cēloņsakarību analīzi, lai turpmāk šādas traģēdijas netiktu pieļautas.

Valdības preses departaments

— apmeklējot Naturalizācijas pārvaldi

"Aicinu nepilsoņus mācīties latviešu valodu, gatavoties eksāmeniem un uzsākt naturalizācijas procesu. Ja naturalizēties gribētāju būs arvien vairāk, valdības uzdevums būs nodrošināt Naturalizācijas pārvaldes normālu darbu. Valdība nodrošinās pārvaldi ar tik lielu līdzekļu apjomu, cik būs vajadzīgs, lai nekavētu naturalizācijas gaitu," vakar, 22. februārī, apmeklējot Naturalizācijas pārvaldi un iepazīstoties ar tās darbu, teica Ministru prezidents Vilis Krištopans. Pēc valdības vadītāja domām, katrs cilvēks, kurš kļūst par Latvijas pilsoni, ir ieguvums šai valstij, jo tādējādi samazinās lielais nepilsoņu skaits. Tādēļ V.Krištopans aicināja Naturalizācijas pārvaldes vadību nekavējoties iesniegt precīzus aprēķinus valdībā un viņam personīgi, lai valsts varētu piešķirt Naturalizācijas pārvaldei trūkstošos līdzekļus. Pēc E.Aldermanes sniegtajiem aprēķiniem, tie ir aptuveni 48 tūkstoši latu.

Kā paskaidroja Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane, lielās naturalizēties gribētāju rindas izveidojušās tikai Rīgā, kopš Pilsonības likumā ar referendumu tika atcelti tā saucamie naturalizācijas logi. Pašlaik cilvēki pierakstās naturalizācijas dokumentu iesniegšanai vien jau uz 31.maiju,pēc tam jāstājas rindā uz eksāmeniem. Lai kaut daļēji atslogotu Rīgas nodaļu darbu, no pašu resursiem, nepalielinot štatus, atvērta papildu — Centra — nodaļa. Tomēr arī tas vēl nav situācijas risinājums, jo, sākot ar šo gadu, pārvaldei nākas uzņemties daudzas jaunas funkcijas un pārņemt vairākas Pilsonības un imigrācijas departamenta funkcijas.

Atsauksmes par Naturalizācijas pārvaldes darbu līdz šim bijušas visai pozitīvas, par to liecina arī fakts, ka četros darbības gados Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā nav saņemta neviena sūdzība par pārvaldes darbu. Naturalizācijas pārvalde sekmīgi sadarbojas ar ārvalstu vēstniecībām un starptautiskajām institūcijām.

Ministru prezidents īpaši atzinīgi novērtēja to, ka laikā, kad naturalizācijas tempi bija ļoti lēni, pārvaldes vadība pati pēc savas iniciatīvas samazināja štata vietu skaitu no 237 uz 165 vietām.

E.Aldermane informēja Ministru prezidentu par naturalizācijas norisi, darot zināmu, ka šobrīd Latvijā ir aptuveni 640 tūkstoši nepilsoņu, no kuriem 300 — 350 tūkstoši diezin vai vēlēsies kļūt par Latvijas pilsoņiem, bet ap 200 — 250 tūkstoši ir tādu, kuri varētu eksāmenus nokārtot bez sarežģījumiem jau tūlīt.

Līga Krapāne,

Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!