• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skaidras naudas norēķinu ierobežojumu vairumtirdzniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2010., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 18. oktobra sēdi

Vēl šajā numurā

21.10.2010., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skaidras naudas norēķinu ierobežojumu vairumtirdzniecībā

Skaidras naudas norēķini vairumtirdzniecības vietā būs pieļaujami, ja vairumtirgotājs būs informējis Valsts ieņēmumu dienestu, ka pircējs par precēm varēs maksāt ar skaidru naudu, un ja tirgotājs būs nodrošinājis klientu uzskaiti, kas ļaus identificēt konkrēto pircēju. To paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā 13.oktobrī galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”.

Visos pārējos gadījumos vairumtirdzniecībā būs jānorēķinās tikai bezskaidras naudas veidā.

“Šāds risinājums rasts, lai nebūtu pavisam jāaizliedz preču pirkšana vairumtirdzniecībā par skaidru naudu, kas tādējādi ierobežotu lielu daļu tirgotāju. Ieguvēji būs arī mazo veikalu, kafejnīcu un restorānu īpašnieki, kuri iepērkas vairumtirdzniecībā, jo viņiem nevajadzēs maksāt komisijas maksu par bezskaidras naudas norēķiniem,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Pienākums tirgotājiem rakstiski informēt nodokļu administrāciju par iespēju norēķināties skaidrā naudā un reģistrēt preču pircējus, piemēram, izsniedzot klienta kartes, ļaus kontrolēt skaidras naudas apriti vairumtirdzniecībā un mazināt ēnu ekonomiku, uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Par izmaiņām likumā “Par nodokļiem un nodevām” trešajā, galīgajā, lasījumā vēl jālemj Saeimai, un plānots, ka jaunā kārtība stāsies spēkā 2011.gada 1.jūlijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!