• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2010., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ķīnas sadarbību izglītībā un zinātnē

Vēl šajā numurā

21.10.2010., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības veicināšanu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 20.oktobrī atklāja Latvijas un Liaoningas biznesa forumu Ķīnas Tautas Republikas Liaoningas provinces galvaspilsētā Šenjanā.

Atklāšanas uzrunā ministrs atzinīgus vārdus veltīja pasākuma augstajam organizatoriskajam līmenim un pauda cerību, ka forumā sniegtās prezentācijas un divpusējās tikšanās iezīmēs sadarbības iespēju potenciālu un jomas.

“Esmu priecīgs redzēt tik plašu foruma dalībnieku loku, kas apliecina abpusēju interesi un vēlmi paplašināt darījumu sakarus. Viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem šodien ir sniegt abpusēji pilnvērtīgu ieskatu par sadarbības iespējām, kā arī apzināt jautājumus, kuros jāveic uzlabojumi,” forumā uzsvēra A.Kampars.

Ministrs arī atzina, ka, neskatoties uz ģeogrāfisko attālumu, kas atdala Latviju un Ķīnu, abas valstis mērķtiecīgi paplašina ekonomisko sadarbību, organizējot gan augsta līmeņa savstarpējās vizītes, gan arī palielinot sadarbību uzņēmēju līmenī. To apliecina ne tikai Ķīnas uzņēmēju ieguldītās investīcijas Latvijā – Latvijā šobrīd ir reģistrēti 45 Latvijas un Ķīnas kopuzņēmumi, bet arī Latvijas uzņēmēji, kas darbojas Ķīnas plašajā tirgū (“Grindeks”, “M.A.R.I.D.I.”, “Stenders” u.c.).

“Esmu pārliecināts, ka šodienas pasākums kļūs par nozīmīgu soli Latvijas un Ķīnas ekonomisko attiecību stiprināšanā un kalpos par atskaites punktu mūsu nākotnes sadarbībai,” uzrunā uzsvēra A.Kampars.

Foruma laikā notika arī divpusējās tikšanās starp Ķīnas un Latvijas uzņēmējiem. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šajā dienā parakstīja sadarbības memorandu ar Šenjanas partnerorganizāciju – Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomi.

Savukārt 19.oktobrī A.Kampars kopā ar Latvijas uzņēmējiem Liaoningas provinces galvaspilsētā Šenjanā tikās ar Ķīnas Ārējās tirdzniecības un ekonomikas sadarbības biroja, kura galvenā funkcija ir sekmēt Ķīnas ārējo ekonomisko sadarbību, vadību. Tāpat A.Kampars piedalījās Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Šenjanas partijas sekretāru un Šenjanas mēru, kā arī Liaoningas partijas sekretāru un Liaoningas provinces gubernatoru.

Kā jau ziņots, Valsts prezidenta V.Zatlera vizīte Ķīnas Tautas Republikā sākās 18.oktobrī, lai piedalītos ar Latvijas Nacionālo dienu saistītajos pasākumos starptautiskajā izstādē “World Expo 2010”. Valsts prezidentu pavada biznesa delegācija, kurā ietilpst ekonomikas ministrs un 23 Latvijas uzņēmēji, kas pārstāv tādas nozares kā transports un loģistika, mašīnbūve un metālapstrāde, finanses un konsultācijas, pārtikas produktu ražotāji, IT, izglītība, medicīna, kultūra un citas.

21.oktobris ir Latvijas Nacionālā diena starptautiskajā izstādē “World Expo 2010”. Starptautiskā izstāde “World Expo 2010” norisinās Šanhajā, Ķīnā, no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas ekspozīcijas paviljons ir Latvijas inovatīvā gara piemērs – “Aerodium” vertikālā vēja tunelis, kuru Latvijas speciālisti, izmantojot savas zināšanas un radošo pieeju, ir uzlabojuši un komercializējuši sportam un izklaidei.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!