• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plašākajām starptautiskajām militārajām mācībām Latvijā kopīgai Eiropas un visas pasaules drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2010., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbības veicināšanu ar Ķīnu izglītībā un pētniecībā

Vēl šajā numurā

22.10.2010., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plašākajām starptautiskajām militārajām mācībām Latvijā kopīgai Eiropas un visas pasaules drošībai

Vakar, 21.oktobrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Ādažu militārajā poligonā notiekošās starptautiskās militārās mācības “Sabre Strike 2011”. Ministru prezidents un aizsardzības ministrs Imants Lieģis tika iepazīstināti ar dažādu militāro tehniku, kā arī viņiem bija iespēja pārvietoties pa poligonu, izmantojot militāro bruņutehnikas transportu. Ar mācību norises gaitu valdības vadītāju un aizsardzības ministru iepazīstināja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube un “Sabre Strike 2011” mācību vadītājs pulkvedis Igors Rajevs (attēlā pa kreisi no labās: V.Dombrovskis, I.Lieģis, R.Graube un I.Rajevs). Tāpat starptautiskās militārās mācības apmeklēja un uz žurnālistu jautājumiem atbildēja Baltijas valstu bruņoto spēku komandieri (attēlā pa labi no labās): Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālleitnants Ants Lāneots, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube un Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Arvīds Pocjus
Foto: Līga Krapāne, Valsts kanceleja


Vakar, 21.oktobrī: Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (attēlā pa labi) un aizsardzības ministrs Imants Lieģis, apmeklējot Ādažu militārajā poligonā notiekošās starptautiskās militārās mācības “Sabre Strike 2011” un pārliecinoties par arī Latvijai pieejamās militārās tehnikas kaujas spējām
Foto: Gatis Dieziņš, RJC

Ādažos turpinās mācības “Sabre Strike”, kurās piedalās Baltijas valstu, Polijas un ASV karavīri. Jau ziņots, ka mācību ietvaros ir izveidots daudznacionālais bataljons četru valstu apakšvienību sastāvā, lai pilnveidotu iemaņas miera uzturēšanas operācijās. Bataljona sastāvā ir aptuveni 700 karavīru.

20.oktobrī Lietuvas brīvprātīgo aizsardzības spēku vienība un Latvijas 1.kājnieku bataljons piedalījās apmācībā Ādažos. Latvijas armijas karavīru uzdevums šajā gadījumā bija garantēt drošību šai patruļai reālajā dzīvē, taču lietuvieši bija tie, kas praktiski apguva patrulēšanas taktiku un specifiku. Lietuviešu vienībai bija pievienota arī Amerikas Savienoto Valstu karavīru nodaļa, kuras sastāvā bija vairāki karavīri ar starptautisko operāciju pieredzi.

“Ādažu militārais poligons ir ļoti labs mūsu novada ieguvums. Tas dod daudz mūsu attīstībā, un mēs varam pamatoti lepoties ar vislabāko sadarbību. Arī saistībā ar šīm mācībām sadarbība ir ļoti veiksmīga un no mūsu puses nav nekādu pretenziju. Gluži otrādi. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki mūs laikus informēja par šo mācību procesiem, un esam pietiekoši informējuši savus iedzīvotājus par visām militāro mācību laikā notiekošām aktivitātēm Ādažu teritorijā,” uzskata Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks.

Karavīriem pēc iepriekš sagatavota scenārija bija jāveic patruļa, izejot cauri ciemam un uzrunājot vietējos iedzīvotājus un varas pārstāvjus, tādā veidā iegūstot informāciju par iedzīvotāju noskaņojumu un vajadzībām.

Patruļas beigās novērotāji ziņoja vienību komandieriem par uzdevumu izpildi un sniedza savu vērtējumu par lietām, kas būtu uzlabojamas vai gluži pretēji, kuras ir pietiekami apmierinošas.

Rekrutēšanas un jaunsardzes centra
informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!