• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 22. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1999., Nr. 50/51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.46

Par vadības grupu valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" izstrādei

Vēl šajā numurā

23.02.1999., Nr. 50/51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 22. februāra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par vienkāršām spiedtvertnēm". Tie noteiks, kas ir vienkāršās spiedientvertnes, to projektēšanas, izgatavošanas un atbilstības novērtēšanas kārtību, lai, tās pareizi uzstādot, uzturot un lietojot, novērstu draudus cilvēka veselībai, dzīvībai un videi.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Singapūras Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par zemes gabala piešķiršanu īpašumā bez atlīdzības". Līgums paredz noregulēt jautājumus, kas saistīti ar līdz 1940.gadam Latvijas īpašumā bijušo zemes gabalu, kas atrodas Kauņā, Lietuvas Republikā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Francijas Republikas valdības vienošanos par transportlīdzekļu vadītāju apliecību savstarpēju atzīšanu".

Akceptēts likumprojekts "Par 1990. gada 26.jūnija Stambulas Konvenciju par pagaidu ievešanu". Ar šo likumu Latvija pievienosies konvencijai, kas nodrošinās Latvijā izdotu pagaidu ievešanas dokumentu pieņemšanu ārvalstīs un ārvalstīs izdotu dokumentu pieņemšanu Latvijā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts akciju sabiedrību "Diplomātiskā servisa aģentūra"". Paredzēts noteikt, ka valsts kapitāla daļas turētāja valsts akciju sabiedrībā "Diplomātiskā servisa aģentūra" būs Ārlietu ministrija.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par nodokļu parādu dzēšanu". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" finansu ministrs dzēš: valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu parādus, kā arī ar tiem saistītās soda naudas, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas; kapitalizēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādus, kā arī ar tiem saistītās nokavējuma naudas un soda naudas; kapitalizētos īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādus un ar tiem saistītās nokavējuma naudas un soda naudas.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par patentu un zinātības ( know-how ) licences līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Nacionālās standartizācijas padomes nolikums". Padome būs koleģiāla konsultatīva institūcija, kas tika izveidota, lai sekmētu starptautisko standartu adaptāciju un optimālu standartu attīstību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus Ministru kabineta 1996.gada 22.oktobra noteikumos Nr.413 "Elektroenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi", Ministru kabineta 1998.gada 20.janvāra noteikumos Nr.23 "Gāzes piegādes un lietošanas noteikumi" un Ministru kabineta 1995.gada 28.februāra noteikumos Nr.41 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi".

Akceptēti noteikumu projekti "Iekšējās drošības dienesta, kas veic apsardzi, reģistrācijas kārtība", "Noteikumi par apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskajām personām" un "Apsardzes darbībā izmantojamo dienesta šaujamieroču iegādāšanās, glabāšanas un izsniegšanas noteikumi".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra". Noteikumu projekts paredz, ka par atkārtotu informācijas pieprasīšanu un saņemšanu viena kalendārā gada laikā no Iedzīvotāju reģistra tiks noteikta valsts nodeva - pieci lati, kuru maksā: persona, kura pieprasa un saņem informāciju par sevi un saviem bērniem, kuri jaunāki par 16 gadiem, un personas likumiskais pārstāvis, kurš pieprasa un saņem informāciju par aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanu". Tas paredz noteikt kārtību, kādā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniedz Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas. Reģistrā iekļautās ziņas paredzēts izsniegt šādos veidos: rakstiski; telefoniski; izmantojot elektroniskos datu nesējus; izmantojot tiešsaistes datu pārraides režīmu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par kārtību, kādā kārtojami valsts civildienesta ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni". Tie noteiks pretendenta pārbaudes kārtību, kādā valsts civildienesta ierēdņa kandidāti kārto valsts civildienesta kvalifikācijas eksāmenu valsts civildienesta ierēdņa statusa iegūšanai.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca "Ainaži"". Tas paredz ar 1999.gada 1.aprīli uz Labklājības ministrijas Bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca "Ainaži"".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca"". Rīkojuma projekts paredz ar 1999.gada 1.aprīli uz Labklājības ministrijas Aknīstes psihoneiroloģiskās slimnīcas bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību atbilstības novērtēšanas jomā importa un eksporta precēm".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!