• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju interesi par Saeimas darbu septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2010., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras mantojuma sakārtošanu

Vēl šajā numurā

26.10.2010., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju interesi par Saeimas darbu septembrī

Septembrī uz Saeimas informatīvo tālruni saņemts rekordliels zvanu skaits – 209. To 19.septembrī, izskatot Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja sagatavoto pārskatu par darbu septembrī, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Lielākā daļa interesentu vēlējās saņemt uzziņas un informāciju par Saeimas darbu, tostarp konkrētu likumprojektu virzību, kā arī paust viedokli par situāciju valstī.

Iedzīvotāji arī izmantojuši iespēju Apmeklētāju un informācijas centra telpā tikties ar Saeimas amatpersonām. Ar iedzīvotājiem tikās Saeimas deputāti Aija Barča, Aleksejs Holostovs, Ivans Klementjevs, Janīna Pakule-Kursīte, kā arī Baiba Rivža.

Kopumā pagājušajā mēnesī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā reģistrēti 1685 Saeimas apmeklētāji, lielākā daļa no tiem atvērto durvju dienas ietvaros, kas Saeimā norisinājās 17.septembrī.

Septembrī Saeimā saņemti 286 iesniegumi. Visvairāk iesniegumu adresēts komisijām un atsevišķiem Saeimas deputātiem, no kuriem vairāk nekā puse saņemti pa pastu.

Saeimā saņemts 71 priekšlikums likumdošanas jautājumos, savukārt 61 iesniegumā pausts viedoklis par Saeimas darbu. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, pagarināt Saeimas vēlēšanu iecirkņu darba laiku, atjaunot 16.martu kā leģionāru atceres dienu, kā arī saglabāt atvieglojumus Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem.

No Saeimas komisijām visvairāk iesniegumu adresēts Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai, kā arī Sociālo un darba lietu komisijai.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no pulksten 9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu
info@saeima.lv.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!