• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par vienotā platības maksājuma avansa izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2010., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 21.oktobrī

Vēl šajā numurā

26.10.2010., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par vienotā platības maksājuma avansa izmaksām

25.oktobrī Lauku atbalsta dienests sāka lauksaimniekiem izmaksāt vienotā platības maksājuma (VPM) avansu līdz 50 procentiem. Avanss tiks izmaksāts par 2010.gada iesniegumiem VPM, ja būs pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude.

Eiropas Komisija (EK) šādu lēmumu pieņēma, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas lūgumu rast iespēju sākt izmaksāt VPM jau oktobrī, nevis no 1.decembra, kā noteikts regulā. Lūgums tika pamatots ar finanšu grūtībām lauksaimniekiem šajā gadā.

Zemkopības ministrija vēstulē EK norādīja, ka joprojām lauksaimnieki izjūt finanšu krīzes negatīvo ietekmi un apgrozāmo līdzekļu aizdevumu pieejamības ierobežojumus, kas kavē viņu ekonomisko un lauksaimniecisko darbību. Savukārt augstās ražošanas resursu izmaksas ierobežo lauksaimnieku tīro ienākumu pieaugumu un iespējas segt pēdējo divu gadu laikā radušos zaudējumus. Tāpat arī iepriekšējā ziemā siltais decembris, dziļais sniegs un straujais atkusnis pavasarī pastiprināja kaitēkļu un slimību izplatību un radīja papildu izdevumus. Tādējādi VPM avansa ātrāka izmaksa mazinās lauksaimnieku finanšu grūtības.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!