• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par finanšu stabilizācijas procesu Ādažos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2010., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par valsts sociālās apdrošināšanas pabalstiem

Vēl šajā numurā

27.10.2010., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par finanšu stabilizācijas procesu Ādažos

26.oktobrī Finanšu ministrijā (FM) notika Pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas sēde (komisija), kurā tika izskatīts Ādažu novada domes pieteikums finanšu stabilizācijas procesa uzsākšanai. Sēdē piedalījās FM, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Valsts kases (VK), Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Ādažu novada domes pārstāvji.

Sēdē tika izskatīts Ādažu novada domes pieteikums, lai uzsāktu finanšu stabilizācijas procesu. Komisijas locekļi vienbalsīgi nolēma sagatavot informāciju finanšu ministram ar ierosinājumu sākt finanšu stabilizācijas procesu Ādažu novada pašvaldībā. Pēc komisijas iesniegtās informācijas izvērtēšanas finanšu ministrs pieņems lēmumu par procesa sākšanu.

Komisija arī uzklausīja Ādažu novada domes priekšsēdētāju Normundu Breidaku, kurš sniedza aktuālāko informāciju par pašvaldības finansiālo situāciju. N.Breidaks informēja, ka domei uz šā gada 21.oktobri ir 423 tūkstošu latu kavētie maksājumi kreditoriem par pašvaldībai sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī nodokļu parādi. Ņemot vērā, ka Ādažu pašvaldība ir parakstījusi līgumu ar VK par pirmstermiņa aizdevuma atmaksu 681 077 latu apmērā, tai līdz 2010.gada 10.novembrim ir jāveic saistību izpilde. Komisija atbalstīja Ādažu domes priekšsēdētāja lūgumu, lai jautājumu par pirmstermiņa aizdevuma atmaksu varētu risināt finanšu stabilizācijas projekta ietvaros.

Pašvaldībai līdz 1.decembrim ir jāsagatavo un jāiesniedz FM finanšu stabilizācijas projekts.

Jāatgādina, ka likums par pašvaldību finanšu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību reglamentē kārtību, kādā tiek veikta pašvaldību finanšu stabilizācija, lai nodrošinātu likumā noteikto pašvaldību autonomo funkciju izpildi gadījumos, kad pašvaldības nonākušas ārkārtējās finansiālās grūtībās. Likums paredz, ka pašvaldību finanšu stabilizēšana veicama, ja konstatēts, ka pašvaldības parādsaistības, kurām iestājies atmaksas termiņš kārtējā saimnieciskā gadā, kopā ar iepriekšējo gadu parādsaistībām pārsniedz 20% no pašvaldības kārtējā saimnieciskā gada budžeta kopapjoma.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!