• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumi Nr. 1005 "Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2010., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1006

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 15.septembra noteikumos Nr.1045 "Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

29.10.2010., Nr. 172

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1005

Pieņemts: 26.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1005

Rīgā 2010.gada 26.oktobrī (prot. Nr.55 38.§)

Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu

Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma
31.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek apdrošināta maksātnespējas procesa administratora (turpmāk – administrators) civiltiesiskā atbildība, kā arī civiltiesiskās atbildības apdrošinājuma minimālo summu.

2. Apdrošināšanas objekts ir administratora civiltiesiskā atbildība par viņa profesionālās darbības vai bezdarbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem valstij, parādniekam, kreditoriem vai citām personām.

3. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu (turpmāk – apdrošināšanas līgums) administrators slēdz par visiem administrētajiem juridiskās personas maksātnespējas procesiem, fiziskās personas maksātnespējas procesiem un tiesiskās aizsardzības procesiem (turpmāk – administrētie procesi) uz laikposmu, kas nav mazāks par gadu. Administrators ir atbildīgs par apdrošināšanas līguma spēkā esību administrēto procesu laikā.

4. Minimālā apdrošinājuma summa uz gadu par visiem administrētajiem procesiem kopā ir 30 000 latu.

5. Pēc apdrošināšanas atlīdzības izmaksas administrators 30 dienu laikā atjauno apdrošināšanas līgumā noteikto apdrošinājuma summu.

6. Apdrošināšanas līgumā nedrīkst paredzēt administratora pašrisku.

7. Administratora profesionālās darbības rezultātā nodarītos zaudējumus apdrošinātājs sedz neatkarīgi no administratora krimināltiesiskās atbildības.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumus Nr.909 "Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 206.nr.).

9. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.novembrī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!