• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumi Nr. 995 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 18.marta noteikumos Nr.128 "Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2010., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1001

Kārtība, kādā Maksātnespējas administrācija izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu

Vēl šajā numurā

29.10.2010., Nr. 172

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 995

Pieņemts: 26.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.995

Rīgā 2010.gada 26.oktobrī (prot. Nr.55 16.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 18.marta noteikumos Nr.128 "Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4.panta otro daļu un 13.panta trešo daļu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 18.marta noteikumos Nr.128 "Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 45.nr.) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt noteikumu tekstā vārdu "pielikums" (attiecīgā locījumā) ar skaitli un vārdu "2.pielikums" (attiecīgā locījumā);

1.2. papildināt 7.punktu ar ceturto un piekto teikumu šādā redakcijā:

"No koncentrāta iegūtās augļu sulas minimālās Briksa grādu vērtības noteiktas šo noteikumu 1.pielikumā. Ja no koncentrāta iegūta sula ir ražota no augļiem, kas nav minēti šo noteikumu 2.pielikumā, no koncentrāta atjaunotas augļu sulas minimālā Briksa grādu vērtība ir līdzvērtīga Briksa grādu vērtībai, kāda ir sulai, kas ekstrahēta no koncentrāta pagatavošanai izmantotajiem augļiem.";

1.3. izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 2001.gada 20.decembra Direktīvas 2001/112/EK, kas attiecas uz pārtikai paredzētām augļu sulām un dažiem līdzīgiem produktiem;

2) Komisijas 2009.gada 14.augusta Direktīvas 2009/106/EK, ar kuru groza Padomes Direktīvu 2001/112/EK, kas attiecas uz pārtikai paredzētām augļu sulām un dažiem līdzīgiem produktiem;

3) Komisijas 2010.gada 21.maija Direktīvas 2010/33/ES par spāņu teksta labojumu Padomes Direktīvā 2001/112/EK, kas attiecas uz pārtikai paredzētām augļu sulām un dažiem līdzīgiem produktiem.";

1.4. papildināt noteikumus ar 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 18.marta
noteikumiem Nr.128

Minimālās Briksa grādu vērtības no koncentrāta iegūtām augļu sulām

Nr.
p.k.

Augļa vispārpieņemtais nosaukums

Botāniskais nosaukums

No koncentrāta atjaunotas augļu sulas un augļu biezeņa Briksa grādu minimālā vērtība

1. Āboli (*) Malus domestica Borkh. 11,2
2. Aprikozes (**) Prunus armeniaca L. 11,2
3. Banāni (**) Musa sp. 21,0
4. Upenes (*) Ribes nigrum L. 11,6
5. Vīnogas (*) Vitis vinifera L. vai tās hibrīdi Vitis labrusca L. vai tās hibrīdi 15,9
6. Greipfrūti (*) Citrus x paradise Macfad. 10,0
7. Guavas (**) Psidium guajava L. 9,5
8. Citroni (*) Citrus limon (L.) Burm.f. 8,0
9. Mango (**) Mangifera indica L. 15,0
10. Apelsīni (*) Citrus sinensis (L.) Osbeck 11,2
11. Pasifloru augļi (*) Passiflora edulis Sims 13,5
12. Persiki (**) Prunus persica (L.) Batsch var. Persica 10,0
13. Bumbieri (**) Pyrus communis L. 11,9
14. Ananasi (*) Ananas comosus (L.) Merr. 12,8
15. Avenes (*) Rubus idaeus L. 7,0
16. Skābie ķirši (*) Prunus cerasus L. 13,5
17. Zemenes (*) Fragaria x ananassa Duch. 7,0
18. Mandarīni (*)

Citrus reticulata Blanco

11,2

Piezīmes.
1. Ar zvaigznīti (*) atzīmētajiem produktiem, kas izmantoti sulas ražošanai, minimālo relatīvo blīvumu pret ūdeni nosaka 20/20 °C temperatūrā.
2. Ar divām zvaigznītēm (**) atzīmētajiem produktiem, no kuriem ražots biezenis, nosaka tikai minimālo nekoriģēto Briksa grādu rādījumu (bez skābes korekcijas).
3. Upenēm, guavām, mango un pasifloras augļiem minimālā Briksa vērtība attiecas tikai uz Eiropas Savienībā ražotu un no koncentrāta atjaunotu augļu sulu un augļu biezeni."

2. Noteikumi stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministra vietā – izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!