• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par Sabiedrības veselības pamatnostādnēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2010., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 26.oktobrī

Vēl šajā numurā

29.10.2010., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par Sabiedrības veselības pamatnostādnēm

Veselības ministrija nodevusi publiskai apspriešanai Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.–2017.gadam, un ikviens iedzīvotājs aicināts ar tām iepazīties, kā arī sniegt papildinājumus, priekšlikumus vai komentārus uz e-pastu sabiedribasveseliba@vm.gov.lv. Ar dokumentu iespējams iepazīties Veselības ministrijas mājaslapā sadaļā “Aktualitātes”.

Līdzšinējās Sabiedrības veselības stratēģijas darbības termiņš beidzas 2010.gada 31.decembrī, tādēļ, iesaistot visplašāko speciālistu loku, tika sākta jaunu pamatnostādņu izstrāde, kuru galvenais mērķis ir paaugstināt Latvijas iedzīvotāju mūža ilgumu līdz 71,1 gadam vīriešiem, bet sievietēm – līdz 79,6 gadiem. Paralēli tam pamatnostādnes nosaka valsts kā politikas veidotājas rīcības virzienus iedzīvotāju kvalitatīva mūža nodrošināšanai, veicot visus iespējamos pasākumus ārējo un cilvēka dzīvesveida izraisīto slimību cēloņu novēršanai.

Kā zināms, sabiedrības veselību nosaka ne tikai veselības aprūpe jeb ārstēšana un tās sniegtās iespējas, bet gan visas sabiedrības – valsts un arī katra iedzīvotāja rūpes par to, lai slimības pēc iespējas attālinātu. Veselīga un droša dzīves vide, uzturs, fiziskā aktivitāte, smēķēšanas, alkoholisma un narkomānijas ierobežošana, slimību profilakse – tie ir galvenie sabiedrības veselību veidojošie elementi. Turklāt veselīgas politikas atbalstīšana nav tikai Veselības ministrijas prioritāte, bet visu, īpaši vides, satiksmes, iekšlietu, zemkopības un izglītības, sektoru kopīga iesaistīšanās un sabiedrības veselības jautājumu izpratne.

Jaunajās sabiedrības veselības pamatnostādnēs izvirzīti četri galvenie uzdevumi jeb rīcības virzieni: saslimšanas un mirstības mazināšana no neinfekcijas slimībām, mātes un bērna veselības aprūpes uzlabošana, traumatisma un mirstības samazināšana no ārējiem nāves cēloņiem un veselības aprūpes pieejamības pilnveidošana. Tādēļ aicinām katru iedzīvotāju aktīvi iesaistīties un sūtīt savu viedokli par izstrādāto dokumentu, kas vistiešākā veidā varēs ietekmēt veselīgai sabiedrībai nepieciešamas politikas izstrādi nākotnē.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!