• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 989 "Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu, lai sagatavotu vaislas sivēnmātes ierakstīšanai ciltsgrāmatā un izvērtētu to produktivitātes datus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1008

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.939 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.1.1.1.aktivitāti "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai""

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 989

Pieņemts: 19.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.989

Rīgā 2010.gada 19.oktobrī (prot. Nr.54 25.§)

Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu, lai sagatavotu vaislas sivēnmātes ierakstīšanai ciltsgrāmatā un izvērtētu to produktivitātes datus

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts atbalstu, lai sagatavotu vaislas sivēnmātes ierakstīšanai ciltsgrāmatā un izvērtētu to produktivitātes datus (turpmāk – atbalsts).

2. Atbalstu sniedz saskaņā ar Komisijas 2006.gada 15.decembra Regulu (EK) Nr.1857/2006 par Līguma 87. un 88.panta piemērošanu attiecībā uz maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu, un grozījumiem Regulā (EK) Nr.70/2001 (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2006.gada 16.decembris, L 358).

3. Atbalsta mērķis ir sekmēt ciltsdarbu cūkkopības nozarē, mērķtiecīgi izmantojot augstvērtīgas vaislas sivēnmātes, lai saglabātu un uzlabotu esošo genotipu un veicinātu dzīvu cūku eksportu.

4. Kopējais atbalsta apmērs ar vaislas sivēnmāšu sagatavošanu ierakstīšanai ciltsgrāmatā un produktivitātes datu izvērtēšanu saistītā pakalpojuma nodrošināšanai (turpmāk – pakalpojums) ir 3 960 000 latu (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

5. Pakalpojums ietver šādas izmaksas:

5.1. vaislas sivēnmāšu ciltsdokumentācijas sagatavošana ierakstīšanai ciltsgrāmatā atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts ciltsgrāmatas kārtošanu;

5.2. ierakstīšanai ciltsgrāmatā sagatavoto un ciltsgrāmatā ierakstīto vaislas sivēnmāšu produktivitātes datu izvērtēšana atbilstoši audzējamo šķirņu ciltsdarba programmās noteiktajiem produktivitātes rādītājiem un ciltsgrāmatas kārtošanas prasībām.

6. Pakalpojumā iekļauj visas pārraudzības ganāmpulkos esošās Latvijas baltās šķirnes sivēnmātes, ja šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācija, kurai piešķirts šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas statuss saskaņā ar normatīvajiem aktiem par šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanas kārtību, ir izsniegusi atzinumu par vaislas sivēnmātes atbilstību Latvijas baltajai šķirnei.

7. Uz atbalstu pakalpojuma sniegšanai var pretendēt sabiedrība ar ierobežotu atbildību, biedrība, nodibinājums vai kooperatīvā sabiedrība (turpmāk – pretendents), ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

7.1. pretendents darbojas cūkkopības nozarē un apvieno ne mazāk kā 50 cūku audzētāju;

7.2. pretendentam ir ciltsdarba jomā sertificēti speciālisti atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku vērtēšanas, pārraudzības, mākslīgās apsēklošanas, olšūnu un embriju pārstādīšanas speciālista apmācību, kā arī par sertifikāta un dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darba veikšanas apliecības izsniegšanu un anulēšanu;

7.3. pretendents sniedz pakalpojumu pārraudzības ganāmpulkos, kas atbilst šādām prasībām:

7.3.1. ganāmpulkā pēc stāvokļa 2010.gada 1.septembrī ir vairāk nekā 14 vaislas sivēnmātes (izņemot pārraudzības ganāmpulkus, kuros audzē šo noteikumu 6.punktā minētās sivēnmātes);

7.3.2. no vaislas sivēnmātes atšķirto sivēnu skaits metienā vidēji ganāmpulkā ir 8,5 sivēni;

7.3.3. reizi mēnesī valsts aģentūrā "Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk – datu centrs) ir iesniegts cūku kustības kopsavilkums par ganāmpulku atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanu un dzīvnieku apzīmēšanu;

7.3.4. datu centrā ir iesniegti 2009.gada pārraudzības rezultāti par ganāmpulku atbilstoši normatīvajiem aktiem par cūku pārraudzību (to apliecina datu centra atzīme par saņemšanu vai pasta zīmogs par nosūtīšanu);

7.3.5. ganāmpulkā vismaz gadu ir veikta pārraudzība atbilstoši normatīvajiem aktiem par cūku pārraudzību;

7.3.6. ganāmpulks un novietnes ir reģistrētas atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanu un dzīvnieku apzīmēšanu.

8. Par vienas vaislas sivēnmātes sagatavošanu ierakstīšanai ciltsgrāmatā un produktivitātes datu izvērtēšanu paredzēts atbalsts ne vairāk kā 145 latu apmērā (ar pievienotās vērtības nodokli), ieskaitot administratīvās izmaksas, kas nepārsniedz 0,50 latu par katru novērtēto vaislas sivēnmāti ganāmpulkā.

9. Lai saņemtu atbalstu, pretendents divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās iesniedz Lauku atbalsta dienestā (turpmāk – dienests) iesniegumu (pielikums) par šo noteikumu 4.punktā minētā pakalpojuma sniegšanu.

10. Dienests izvērtē pretendenta iesnieguma atbilstību šo noteikumu 7.punktā minētajām prasībām un piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par šo noteikumu 4.punktā minētā pakalpojuma sniegšanas līguma slēgšanu ar pretendentu vai par atteikumu slēgt līgumu. Pēc lēmuma par līguma slēgšanu pieņemšanas dienests piecu darbdienu laikā noslēdz līgumu ar pretendentu.

11. Pretendents divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu 10.punktā minētā līguma noslēgšanas slēdz līgumu par ganāmpulka vaislas sivēnmāšu ciltsdokumentācijas sagatavošanu ar vaislas sivēnmāšu īpašnieku, kura ganāmpulks atbilst šo noteikumu 7.3.apakšpunktā minētajām prasībām.

12. Saskaņā ar līgumu par ganāmpulka vaislas sivēnmāšu ciltsdokumentācijas sagatavošanu vaislas sivēnmāšu īpašnieks apkopo ciltsdokumentāciju un iesniedz pretendentam šo noteikumu prasībām atbilstošo vaislas sivēnmāšu sarakstu un ciltsdokumentāciju vaislas sivēnmāšu novērtēšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai.

13. Pretendents sagatavo un iesniedz dienestā (papīra formā un elektroniski) šādu informāciju:

13.1. atbilstoši šo noteikumu 5.2.apakšpunktam – kopsavilkumu par vaislas sivēnmāšu šķirnēm, produktivitāti un vaislas sivēnmāšu statusa atbilstību ierakstīšanai ciltsgrāmatā;

13.2. ierakstīšanai ciltsgrāmatā sagatavoto un ierakstīto vaislas sivēnmāšu īpašnieku sarakstu, kurā norādīts juridiskās personas nosaukums un reģistrācijas numurs vai fiziskās personas vārds, uzvārds, ganāmpulka reģistrācijas numurs, dienesta klienta reģistrācijas numurs, ierakstīšanai ciltsgrāmatā sagatavoto un ierakstīto vaislas sivēnmāšu skaits.

14. Datu centrs piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās iesniedz dienestā informāciju par vaislas sivēnmāšu skaitu pārraudzības ganāmpulkos, kuros no vaislas sivēnmātes atšķirto sivēnu skaits metienā vidēji ganāmpulkā ir 8,5 sivēni un kuros ir vairāk nekā 14 vaislas sivēnmātes (pēc stāvokļa 2010.gada 1.septembrī).

15. Dienests pēc šo noteikumu 13.punktā minētā kopsavilkuma un saraksta saņemšanas veic norēķinus.

16. Ja pieprasītais finansējums pārsniedz šo noteikumu 4.punktā minēto atbalsta apmēru, atbalsta apmēru proporcionāli samazina.

17. Ja pretendents sniedzis nepatiesu informāciju vai pārkāpis šo noteikumu prasības, tas atmaksā saņemto atbalstu.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008.gada 13.maija noteikumus Nr.330 "Noteikumi par kārtību, kādā piešķir valsts atbalstu, lai nodrošinātu vaislas sivēnmāšu un slaucamo govju sagatavošanu ierakstīšanai ciltsgrāmatā un produktivitātes datu izvērtēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 80., 106.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 19.oktobra
noteikumiem Nr.989

Iesniegums par valsts atbalsta saņemšanu, lai sagatavotu vaislas sivēnmātes ierakstīšanai ciltsgrāmatā un izvērtētu to produktivitātes datus

Lauku atbalsta dienestam

1. Iesniedzējs  
1.1. vārds, uzvārds  
1.2. tālruņa numurs  
1.3. e-pasta adrese  
1.4. juridiskās personas nosaukums  
1.5. reģistrācijas numurs  
1.6. adrese  
1.7. Lauku atbalsta dienesta klienta reģistrācijas numurs  
2. Plānotās pakalpojuma izmaksas par dzīvnieku apsekošanu un novērtēšanu  

lati

t.sk. administratīvās izmaksas

 

lati

3. Ziņas par pakalpojuma sniedzēju

3.1. pretendenta juridiskais statuss  
3.2. pretendenta apvienoto cūku audzētāju skaits pēc stāvokļa 2010.gada 1.janvārī  
 

(vadītāja vārds, uzvārds, tālruņa numurs)

 

(paraksts, vārds, uzvārds, datums)*

 

(Lauku atbalsta dienesta atbildīgās amatpersonas paraksts, vārds, uzvārds, datums)**

Pielikumā: Pretendenta apvienoto cūku audzētāju saraksts pēc stāvokļa 2010.gada 1.janvārī.

Piezīmes.

1. * Rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

2. ** Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!