• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1999., Nr. 52/53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 23. februāra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

24.02.1999., Nr. 52/53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 23. februāra sēdē

Izskatīts jautājums par traģisko notikumu Gulbenē 22.februārī. Finansu ministram Ivaram Godmanim no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt Gulbenes pilsētas domei 20 000 latu sakarā ar traģisko notikumu Gulbenē 1999.gada 22.februārī, tai skaitā: bēru izdevumu segšanai, cietušo rehabilitācijas izdevumu segšanai un ārstu psihoterapeitu darba samaksai, vienreizēja pabalsta izmaksai bojāgājušo ģimenēm un bērnudārza audzinātājas palīdzei (pēc nodokļu samaksas 1000 latu katrai ģimenei un bērnudārza audzinātājas palīdzei), kā arī bērnudārza remonta izdevumu segšanai. Tika uzklausīta iekšlietu ministra Roberta Jurdža un labklājības ministra Vladimira Makarova informācija par traģisko notikumu, tā izmeklēšanas gaitu, noslepkavoto ģimenēm un šībrīža situāciju Gulbenes pilsētā. Iekšlietu ministrs informēja, ka turpmāka lietas izmeklēšana notiks ģenerālprokurora tiešā uzraudzībā un apsūdzētais tiks transportēts uz Rīgu.

Akceptēts rīkojums "Par R.Zīles atbrīvošanu no valsts akciju sabiedrības "Rīgas tirdzniecības osta" pilnvarnieka pienākumu pildīšanas".

Valdība akceptēja "Noteikumus par aizsargājamo ainavu apvidiem". Noteikumi nosaka sešas dabas teritorijas — aizsargājamo ainavu apvidos.

Akceptēti "Noteikumi par tūrisma uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) datu bāzes izveidi". Tie nosaka tūrisma uzņēmumu reģistrācijas kārtību datu bāzes izveidei. Tūrisma uzņēmumu reģistrāciju datu bāzes izveidi veic Latvijas Tūrisma aģentūra.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem". Grozījumi paredz noteikt lielākus maksimālās izmaksājamās apdrošināšanas atlīdzības apmērus, kā arī noteikt, kā tiek aprēķināta maksimālā izmaksājamā apdrošināšanas atlīdzība gadījumos, kad ceļu satiksmes negadījumu izraisījuši vairāki transportlīdzekļi vai ceļu satiksmes negadījumā ir nodarīti zaudējumi vairākiem transportlīdzekļiem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.190 "Noteikumi par resoru programmu un apakšprogrammu rezultatīvajiem rādītājiem".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 5.augusta noteikumos Nr.290 "Reģionālā fonda nolikums".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.185 "Dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu aprites noteikumi". Grozījumi novērsīs noteikumu pretrunas ar citiem normatīvajiem aktiem.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām piešķir vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām piešķir vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 156 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 11 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti noteikumi "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma prasības". Tie nosaka obligātās nekaitīguma prasības dzeramajam ūdenim.

Akceptēta instrukcija "Kārtība, kādā ierēdnis (ierēdņa kandidāts) valsts civiliestādei atmaksā saņemto mācību maksas kompensāciju". Tā nosaka kārtību, kādā ierēdnis, aizejot no valsts civiliestādes pēc paša vēlēšanās vai izstājoties no valsts civildienesta, valsts civiliestādei atmaksā saņemto mācību maksas kompensāciju.

Akceptēts rīkojums "Par A.Kalniņu". Rīkojums paredz iecelt valsts civildienesta ierēdņa kandidātu Armandu Kalniņu Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka amatā.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu", kurš paredz piešķirt Atzinības rakstu Cēsu rajona padomes skolu valdes priekšsēdētājai Lolitai Kokinai par ieguldījumu Latvijas izglītības sistēmas pilnveidē un Atzinības raksta piešķiršanu Latvijas Dabas muzeja direktoram Vilim Krūmiņam par mūža ieguldījumu izglītības darbā, 30 gadus vadot Latvijas Dabas muzeju. Ministru kabineta Atzinības rakstu pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals. Finansu ministram no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt 1000 latu Izglītības un zinātnes ministrijai vienreizējam pabalstam V.Krūmiņam.

Valdība akceptējusi rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību atbilstības novērtēšanas jomā importa un eksporta precēm". Nolīgums noslēgts, lai sekmētu abpusēju tirdzniecību, nodrošinātu importa un eksporta preču pārbaužu formalitātes starp abām valstīm. Rīkojums paredz pilnvarot ekonomikas ministru parakstīt nolīgumu.

Ar Ministru kabineta rīkojumu no 2.marta Akcizēto preču pārvaldes direktora amatā iecelts Ivars Roķis.

Akceptēti noteikumi "Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām". Šie noteikumi nosaka obligātās tehniskās prasības, kādām jāatbilst elektroniskajiem kases aparātiem un kases sistēmām, Valsts ieņēmumu dienesta un Kases aparātu un kases sistēmu komisijas uzdevumus šo noteikumu izpildes nodrošināšanā, kārtību, kādā tiek reģistrēti kases aparātu un kases sistēmu tirgotāji un veikta kases aparātu un specializēto elektronisko ierīču vai iekārtu ekspertīze, kases aparātu un kases sistēmu lietotāju un servisdienestu pienākumus, kā arī šo noteikumu izpildes uzraudzību, kontroli, atbildību par šo noteikumu pārkāpumiem un citas prasības, kādas ir jāievēro, pērkot, pārdodot, ekspluatējot un apkalpojot elektroniskos kases aparātus un kases sistēmas.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumos Nr.380 "Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par L.Strujeviču". Ar šo rīkojumu L.Strujevičs tiek atbrīvots no atbildības par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" darbību pēdējā gada laikā.

Akceptēts rīkojums "Par valdības puses pārstāvju apstiprināšanu Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē". Valdības puses vadītājs padomē būs labklājības ministrs un valdības puses vadītāja vietnieks — ekonomikas ministrs.

Akceptēts rīkojums "Par pašvaldības finansu stabilizēšanas procesa uzsākšanu Strenču pilsētā saskaņā ar likumu "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!