• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23. februāra sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1999., Nr. 52/53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.60

Par A.Počas komandējumu

Vēl šajā numurā

24.02.1999., Nr. 52/53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp.

Ministru kabineta 23. februāra sēdē

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 12.februāra noteikumos Nr.46 "Noteikumi par īpašu uzdevuma ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci". Grozījumi paredz, ka noteikumu 6.2 apakšpunkts stāsies spēkā ar 1999.gada 1.aprīli un noteikumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.martu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 15.februāra noteikumos Nr.68 "Par Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldi". Tas paredz 1.punktā vārdus "1.martu" aizstāt ar vārdiem "1.aprīli" un 4.punktā vārdus "1.aprīlim" ar vārdiem "10.aprīlim".

Akceptēts par Ministru kabineta 1994.gada 14.jūnija rīkojuma Nr.276 "Par Pasaules bankas aizdevuma izmantošanu uzņēmumu un finansu sektora rekonstrukcijai" atzīšanu par spēku zaudējušu". Rīkojums stājas spēkā ar 1999.gada 1.martu.

Pieņemta zināšanai informācija par pagaidu muitas tarifu kvotām cūkgaļai un cūkām.

Pieņemta zināšanai informācija par Valsts veterinārā dienesta veiktajiem pasākumiem un priekšlikumiem cūkgaļas kvalitātes nodrošināšanai un iekšējā tirgus aizsardzībai. Zemkopības ministrijai nedēļas laikā uzdots precizēt un papildināt informāciju par veiktajiem pasākumiem cūkgaļas kvalitātes nodrošināšanai un iekšējā tirgus aizsardzībai un iesniegt to atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai informācija par Patentu valdes darbu 1998.gadā un darba plānu 1999.gadam. Tieslietu ministrijai un Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vispusīgu informāciju par situāciju intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.

Pieņemts zināšanai Finansu ministrijas iesniegtais informatīvais ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu personificēto datu apstrādes nodrošināšanas jautājuma risinājumu. Finansu ministrijai uzdots nodrošināt Valsts ieņēmumu dienestu ar papildu finansējumu līdz 615716 latiem (saskaņā ar finansu ministra un labklājības ministra apstiprinātu tāmi) valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu personificēto datu apstrādes nodrošināšanai 1999.gadā. Finansu ministrijai un Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai uzdots nodrošināt Valsts ieņēmumu dienestu ar nepieciešamajām darba telpām, kas neprasa papildu kapitālieguldījumus, lai nekavējoties uzsāktu valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu personificēto datu apstrādi. Labklājības ministrijai un Finansu ministrijai uzdots izstrādāt Ministru kabineta noteikumu projektu par pārmaksāto valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu atmaksāšanas kārtību un noteiktā kārtībā līdz 1.jūlijam iesniegt to Ministru kabinetā. Labklājības ministrijai uzdots izvērtēt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālu ziņojumu par to, kā optimizēt sociālās apdrošināšanas pakalpojumu pārrēķinu tajos gadījumos, kad darba devējs valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas nebūs veicis pilnā apmērā, un nepieciešamības gadījumā izstrādāt grozījumus tiesību aktos, kas regulē sociālās apdrošināšanas pakalpojumu piešķiršanu. Finansu ministrijai sadarbībā ar Tieslietu ministriju uzdots izvērtēt tiesību aktos noteikto darba devēja atbildību nodokļu nemaksāšanas gadījumos un sagatavot konceptuālu ziņojumu. Minēto ziņojumu iesniegt līdz 1999.gada 15.aprīlim izskatīšanai Ministru kabinetā. Labklājības ministram V.Makarovam un finansu ministram I.Godmanim uzdots vienoties par nepieciešamās informācijas apjomu un tās sniegšanas regularitāti. Par ministriju rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei īstenošanas gaitu valdības darbības pirmajās simt dienās.

Pieņemta zināšanai informācija par ministriju rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei īstenošanas gaitu valdības darbības pirmajās simt dienās.

Pieņemta zināšanai Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma ietvaros izveidotās apvienotās komitejas Latvijas pārstāvju sagatavotā un ekonomikas ministra iesniegtā informācija. Valdība pilnvaro apvienotās komitejas Latvijas pārstāvjus paust šādu Latvijas puses nostāju apvienotās komitejas tikšanās laikā Viļņā 1999.gada 5.martā: Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm ietvaros Lietuvai tirdzniecībā ar Latviju ne vēlāk kā ar š.g. 15.martu nepiemērot Lietuvas Republikas valdības 1996.gada 25.jūnija lēmuma Nr.751 (9.1., 9.2. un 9.3.p.) nosacījumus preču muitas vērtības noteikšanai lauksaimniecības precēm; ja šī protokola 2.1.apakšpunktā minētā vienošanās netiek panākta, tad līdz laikam, kamēr Lietuva tirdzniecībā ar Latviju piemēro Lietuvas Republikas valdības 1996.gada 25.jūnija lēmuma Nr.751 (9.1., 9.2. un 9.3.p.) nosacījumus preču muitas vērtības noteikšanai lauksaimniecības precēm, Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm ietvaros Latvija tirdzniecībā ar Lietuvu ar 15.martu piemēro līdzvērtīgus pasākumus preču muitas vērtības noteikšanai lauksaimniecības precēm. Finansu ministrijai un Zemkopības ministrijai pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju un Ekonomikas ministriju līdz 5.martam uzdots izstrādāt normatīvā akta projektu par līdzvērtīgu pasākumu ieviešanu muitas vērtības noteikšanai. Protokola 2.2.apakšpunktā noteiktajā gadījumā normatīvā akta projekts jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā 9.martā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!