• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas 1999. gada 19. februāra lēmums "Par Valsts cilvēktiesību biroja iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1999., Nr. 52/53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

24.02.1999., Nr. 52/53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satversmes tiesa

Veids: lēmums

Pieņemts: 19.02.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Satversmes tiesas lēmums

Rīgā 1999.gada 19.februārī

Par Valsts cilvēktiesību biroja iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu

Es, Satversmes tiesas tiesnese A.Ušacka, izskatījusi 1999.gada 3.februārī Satversmes tiesā saņemto Valsts cilvēktiesību biroja pieteikumu par lietas ierosināšanu un 1999.gada 19.februāra saņemtos precizējumus pieteikumam par lietas ierosināšanu,

konstatēju:

1. Peteikuma iesniedzējs lūdz Satversmes tiesu atzīt par spēkā neesošu Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumu Nr. 187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus " 29.punktu no noteikumu izdošanas brīža sakarā ar tā neatbilstību Latvijas Republikas Satversmes 105.pantam un 91.pantam, likuma "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" 1.panta 2.daļai un 12.panta 2.daļas 3.punktam un likuma "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" 9.pantam.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 16.panta 4.punktu šī lieta ir piekritīga Satversmes tiesai.

2. Pieteikumu iesniedz Valsts cilvēktiesību birojs.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 17.panta 2.daļas 8.punktu pieteikuma iesniedzējs ir tiesīgs iesniegt pieteikumu par šīs lietas ierosināšanu.

3. Pieteikums atbilst Satversmes tiesas likuma 18.panta noteiktajām vispārīgajām pieteikuma pieņemšanas prasībām.

Ņemot vērā konstatēto un pamatojoties uz Satversmes tiesas likuma 20.panta 2.daļu,

nolēmu:

1. Ierosināt Satversmes tiesā lietu pēc Valsts cilvēktiesību biroja pieteikuma "Par Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumu Nr.187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus" 29.punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 105.pantam un 91.pantam, likuma "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" 1.panta 2.daļai un 12.panta 2.daļas 3.punktam un likuma "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem " 9.pantam.

2. Uzaicināt institūciju, kas izdevusi aktu, kurš tiek apstrīdēts, — Ministru kabinetu — līdz 1999.gada 15.martam iesniegt Satversmes tiesai savu atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Šis lēmums nav pārsūdzams.

Tiesnese A.Ušacka

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!